Прочитај ми чланак

„Хакија Мехољић, шеф полиције Сребренице, тврди да је Алија крив за све“ (ВИДЕО)

0

Потпредседник Здраве Србије Војислав Милошевић изјавио је да је "срамно" доношење Резолуције о Сребреници у Скупштини Црне Горе и да је тај поступак "окренут против интереса Србије и српског народа у целини".

Милошевић је рекао да су „многа тела била постављена као муслиманске жртве, а припадала су Србима који су побијени у и око Сребренице“, те постоји „пуно“ разлога зашто питања о „наводном масакру“ никад неће бити постављена.

„Један од разлога је што је овај наводни масакр ишао на руку потребе (бивши председик Сједињених Америчких држава Бил) Клинтонове администрације и истовремено муслимана и Хрвата у Босни и Херцеогвини. Стално понављање о наводном српском геноциду помогло је у намери да се свету оправда потреба већ тада планираног бомбардовања Србје и Црне Горе. Такав сценарио је обезбедио важну моралну подршку за даље интервенције запада и НАТО-а за пројекцију силе и наводно ослобадјање других земаља од тиранских режима у другим државама“, рекао је он на конференцији за новинаре у седишту странке, додајући да тај његов став покрепљује и сведочење током рата у БиХ бившег шеф полиције муслиманских снага, Хакија Мехољића.

Милошевић је подсетио на истраживање израелског историчара и председника Независне медјународне комисије о страдању свих народа у сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995, Гидеона Грајфа, у коме је наводено да се у Сребреници није десио геноцид и да број бошњачких жртава не прелази 3.174.