Прочитај ми чланак

ГСП остаје без већег броја линија, Град их уступа приватницима

0

Чланови Привременог органа града Београда сутра ће на телефонској седници да усвоје предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда, чиме би знатан број линија Град уступио приватницима.

Документ до ког је дошао Н1 у члану 3 показује да се даје могућност Граду да повери обављање превоза на потезима више градских линија приватним превозницима уместо да то ради ГСП Београд. У том случају, ГСП би обављао превоз на линијама које саобраћају у ужем градском језгру.

Из синдиката Центар ГСП Београд кажу да се овим документом доказује јасна намера Града да се значајан број линија уступи привантицима и да се ради о њих 39.

„То у пракси значи да ће у наредном периоду Град Београд одузети ГСП-у линије са потеза „100“ (линије које саобраћају до насеља: Падинска скела, Врбовски, Црвенка, Овча, Борча, Јабучки рит, Дунавац, Рева и Ковилово), потеза „300“ (линије које саобраћају до насеља: Гроцка, Бегаљица, Заклопача, Врчин, Ритопек, Болеч, Лештане, Бубањ Поток, Винча, Мали Мокри Луг и Велики Мокри Луг), потеза „400“ (линије које саобраћају до насеља: Пиносава, Бели Поток, Зуце, Бела река, Глумчево брдо и Раља) и потеза „700“ (линије које саобраћају до насеља: Батајница, Бусије, Угриновци, Мала Пруга, Земун Поље и 13. мај), и њих уступити приватним превозницима на период не мањи од 10 година, што је рок важења претходних уговора са приватним превозницима који су на снази“, кажу у синдикату.