Прочитај ми чланак

Грађански отпор: У четвртак протест испред Председништва

0

Организација Грађански отпор најавила је да ће у четвртак 7. маја организовати протест испред зграде Председништва Србије у Београду против "сурове и некомпетентне власти".

Грађански отпор, који је преузео организовање протеста од удружења “1 од 5 милиона”, оценио је у саопштењу да је ванредно стање у Србији проглашено на противуставан начин, “а затим искоришћено за бесомучну функционерску кампању и брутални обрачун са политичким неистомишљеницима”.

“Новинари и слободномислећи грађани су хапшени, а мета мафијашке власти су лидери опозиције, посебно један од њих – Драган Ђилас. Разлог за озбиљну забринутост је и будућност која нас са оваквом влашћу тек чека”, стоји у саопштењу.

Из те организације су изразили сумњу “у истинитост” исказаних бројева и процента заражених, оболелих и умрлих грађана током епидемије коронавируса.

“Набавка медицинске опреме и нова задуживања текла су илегалним токовима, мимо сваке законске процедуре. Овакво располагање животима, новцем и имовином било је могуће зато што је Александар Вучић извршио државни удар и укинуо све институције ове државе”, пише у саопштењу.
Додаје се да ће протест испред Председништва Србије почети у 20.05 часова.