Прочитај ми чланак

Гашић: Пријављују штету од поплава које нема

0

bratislav-gasic-i

Неки грађани су пријављивали штету које није било, изјавио је за РТС министар одбране Братислав Гашић и нагласио да ће новац и куће у поплављеним подручјима добити они којима је то заиста неопходно.

„Има много пријаве штете, а да те штете уопште није било. Појединци су покушали да се на несрећи овог народа окористе и да добију неки динар, јер су мислили да ће се ствари решавати као што је то било у Јаши Томићу или у Краљеву“, рекао је Гашић.

Општине добију неки што ми кажемо ‘ћуп са благом’, па оне то поделе. А онда им то држава рефундира, додао је он.

Оне је најавио и да ће до краја недеље 69 локација у Обреновцу бити рашчишћено и спремно за градњу нових кућа.

„Очистићемо свих 156 локација на којима су куће срушене и помоћни објекти, 69 до краја недеље, а следеће недеље и остатак“, рекао је Гашић.

Поводом недавне посете Русији Гашић је рекао да је задовољан односима и разумевањем које Москва има за српски став по питању Украјине.

„Министар Шојгу је поздравио став Србије када је реч о Украјини. Србија признаје територијални интегритет и суверенитет сваке чланице УН и инсистирамо на мирном решавању сваког сукоба. Нисмо разговарали о кризи у Украјини, јер су изразили разумевање за став Србије, тако да смо интензивирали разговоре о војној сарадњи и у ком правцу би она требало да иде“, истакао је Гашић.

(Вечерње новости)