• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • ФРАНЦУСКИ COURRIER DES BALKANS: Насиље испланирано да се спасе Бриселски споразум
Прочитај ми чланак

ФРАНЦУСКИ COURRIER DES BALKANS: Насиље испланирано да се спасе Бриселски споразум

0

coru

 Француски Courrier des Balkans: Сценарио насиља на северу Косова професионално испланиран да „спасе образ“ потписницима Бриселског споразума.

Сценарио насиља на северу Косова је професионално испланиран, што отвара многа питања. Признање слабе излазности би значило признање пораза Београда и стратегије нормализације коју води ЕУ.

Бритално поништавање избора омогућује потписницима бриселског споразума да сачувају образ тако што ће пребацити одговорност за пораз на маскиране „радикале“ које је „тешко идентификовати“.

trg-republike-1

РЕЖИМ У СТРАХУ: Јаке полицијске снаге распоређене на Тргу Републике у Београду!
Након најаве која је пренета преко друштвених мрежа од стране разних патриотских удружења, да ће се окупити на Тргу Републике у Београду поводом победе Штаба за бојкот избора на КиМ, у центру града су распоређене јаке полицијске снаге које многим грађанима не дозвољавају прилаз.

Неколико група људи које су се упутиле ка Тргу Републике су заустављене и спречене да приђу, иако је то омогућено многим другим грађанима.

(НСПМ)

Рикало: Избори  прекинути у четири општине на северу Косова
Члан Централне изборне комисије (ЦИК) Ненад Рикало изјавио је данас да су локални избори избори у четири општине северног Косова нерегуларно прекинути, јер су представници ОЕБС-а „панично напустили бирачка места“ после инцидената у Косовској Митровици.

„Комисија није донела одлуку због дешавања у четири северне општине, цео изборни материјал је уз пратњу Еулекса покупљен и однет у Центар за пребројавање гласова, где ће сутра комисија и посматрачи утврдити у каквом је стању и да ли је могуће пребројати га или ће комисија утврдити шта ће даље“, рекао је Рикало телевизији Мост.
 

Опозициони ДСК води у Приштини, Пећи и Гњилану
Коалиција невладиних организација Демократија на делу која прати гласање на локалним косовским изборима објавила је вечерас да опозициони Демократски савез Косова води у Приштини, Пећи и Гњилану.

Према до сада пребројаним гласовима у Приштини води досадашњи градоначелник и лидер ДСК Иса Мустафа са 43,6 одсто гласова, на другом месту је кандидат покрета Самоопредељење Шпенд Ахмети са 31 одсто гласова, што значи да ће та два кандидата бити у другом кругу гласања. Ако буду потврђени ти резултати, у други круг неће ући кандидат владајуће Демократске партије Косова Агим Чеку.

(vesti-online.com)

trg-republike-3

Полицијска репресија у центру Београда због прославе успеха бојкота
Хиљаде и хиљаде полицајаца у пуној опреми налазе се на београдским улицама и спречавају окупљање на Тргу Републике и прославу успеха бојкота избора.

Велики број присталица Покрета Двери, Заветника и других патриотских организација које су се упутиле ка центру Београда да се придруже грађанима који се вечерас окупљају на Тргу Републике на прослави успеха бојкота шиптарских избора на северу Косова и Метохије заустављају јаке снаге полиције и спречавају да се окупе на Тргу Републике.

До 16 часова на северу Косова и Метохије гласало је 2788, што чини 4,2% регистрованих бирача из ове четири општине.

Полиција зауставља све који организовано, пешке или колима, долазе ка Тргу ако носе српске заставе и заставе родољубивих организација. Полицајци легитимишу, пишу измишљене казне и склањају возила из саобраћаја, приводе и задржавају грађане да се не би масовније сабрали на Тргу и кренули у масовну слављеничку вожњу централним улицама Београда.

Полицајци који се не слажу са оваквим налозима владајућег режима откривају нам да никада до сада нису добили овако строгу наредбу да вечерашњи скуп мора бити спречен и свако ко се појави на Тргу Републике мора бити ухапшен.
Из свега овога више је него јасно колики пораз је доживео режим Дачића и Вучића апсолутним успехом бојкота шиптарских избора на северу КиМ и да је сада спреман на све како грађани Србије не би могли да чују да је Бриселски споразум који је потписала Влада Србије на челу са Вучићем и Дачићем – пропао.

Присталице Двери и других патриотских организација ипак су у слављеничкој вожњи централним београдским улицама и нема тих полицијских снага које могу спречити нашу подршку Србима на КиМ и њиховој победи у одбрани државе Србије на Косову и Метохији.

Информативна служба Покрета Двери