Прочитај ми чланак

ФАРСА: Вучићев захтев за седницом УН ни не помиње укидање динара, тражи дијалог!?

0

Захтев за одржавање ванредне седнице Савета безбедности УН, коју је предао амбасадор Александра Вучића при УН - Немања Стевановић, уопште не садржи главни разлог за нову кризу на Космету - а то је укидање динара у јужној српској покрајини.

Ово показује документ захтева који је Србија званично предала, а у којем нема ни речи о укидању динара од стране окупаторког режима на челу са Аљбином Куртијем, већ траже „престанак кажњавања косовских Срба и креирање разумних услова за наставак дијалога“!?!

Оно што се помиње и признаје у документу је податак који најбоље описује издајничку политику режима Александра Вучића – само у 2023. години са Космета се иселило 14 одсто преосталих Срба.

Такође, у захтеву се не помиње заузимање српских институција на северу покрајине од стране шиптарских сепаратиста, што индицира да се режим у Београду нема ништа против да из ових општина нестану и последњи трагови државе Србије.

Дакле, ова представа режима има за циљ да симулира некакво противљење етничком чишћењу на КиМ, а у пракси тамошњи народ је препуштен на милост и немилост албанским сепаратистима.