Прочитај ми чланак

Ево зашто проЕУ опозиција за градоначелника БГД потура члана владе Ане Брнабић?

0

Када је удружена прозападна опозиција за предстојеће изборе у Србији на место градоначелника Београда кандидовала извесног Владимира Обрадовића - наглашен је да је одабран на основу следећих критеријума: образован, стручан, ново лице у политици, које није искомпромитовано.

Обичном претрагом на Гуглу је искочило „лице које звучи познато“ уз Ану Брнабић, Марка Чадежа и министра Ненада Поповића у чијем је кабинету био запослен. Потом су наше друштвене мреже преплавиле и друге Обрадовићеве фотографије и информације о томе да је био укључен у значајне пројекте владе СНС-СПС, а Брнабић му је као послодавац годинама потписивала плате и све уговоре. Осим тога, био је у кабинету Ненада Поповића који је представљен као режимски „русофил“, на ужас проЕУ гласача.

Па, како се онда дошло до тога да бивши Брнабићкин упосленик у влади Србије буде најподобнији кандидат? Ко је сматрао да је „супер идеја“ понудити незадовољним прозападним симпатизерима пред изборе, који ће вероватно изаћи на биралишта у великом броју судећи по масовним протестима, особу која је годинама креирала политику у СНС-СПС Влади у кабинету „режимског русофила“?

Након што су фотографије Обрадовића из периода док је радио у влади процуриле у јавност, огласио се и кандидат за градоначелника Београда на Твитеру:

„Као експерта, Влада Републике Србије ме је ангажовала на стручним пројектима из области управљања пројектима и стратешког управљања.
Иста Влада ме званично прогласила политички неподобним и забранила да са Огњеном Радоњићем будем члан Савета за борбу против корупције“, написао је Обрадовић покушавајући све да увери да Вучићев режим искључиво ангажује у владу експерте, никако политички подобне.

Поводом овога се на Твитеру огласио и Срђан Ного који је изнео шокантне информације уз тврдњу да је Обрадовић још и саветник Николе Петровића, двоструког кума Александра Вучића:

„Све јасно.Вучић, Ђилас, Брнабић и Весић руше Шапића због Бус плуса. Град је поднео кривичну пријаву па им треба нови градоначелник који ће да је повуче, како би могли да обуставе кривични поступак, а потом и да исплате 100 милиона евра формално Сави Терзићу, који ће им проследити тај новац. Дакле, треба им неко ко ће, попут Бујошевића који је доставио папир тужилаштву да РТС није оштећен у пословању са Ђиласовим фирмама, доставити папир да град Београд није оштећен са Бус плусом, закљученим у време Ђиласа, који је тај посао дао свом провереном човеку Ненаду Ковачу, званом Неша Роминг“


Поједини Твитераши пишу и да је Обрадовић постао политички неподобан тек када се посвађао са Синишом Малим, који је близак са Аном Брнабић (другови из школе). Можда прозападна опозиција наредни пут, у циљу мотивација својих гласача, предложи и Синишу Малог као „ново лице у политици које није искомпромитовано“. Зашто да на?