Прочитај ми чланак

ЕВА: Срби, знам вас као снажне и поносне људе, где се изгубио тај дух? ВИДЕО

0

Председник ФЗНД Андреј Митић разговарао је у Будимпешти са Евом Флардингербрук ( Eva Vlaardingerbroek), једном од тренутно најутицајнијих конзервативних активиста и бораца против лево-либералног глобалног естаблишмента. Филозоф по образовању, утицајни политички коментатор и конзервативни „инфлуенсер“, Ева је говорила за наш портал о својим тренутним активностима у борби за права холандских сељака, о новом европском конзервативном таласу, о кенсел-култури и како се против ње борити, и на крају о својој перцепцији Срба и Србије, и улоге коју од ње очекује у борби за очување конзервативних вредности.

Очекујемо Еву да буде наш гост ускоро у Београду! Уживајте!

Имамо велику част да за саговорника имамо Еву Флардингербрук, из Холандије, Ева хвала ти што говориш за српску јавност по први пут!

Хвала пуно, заправо и јесте први пут, тако је!

Пратимо твој рад већ неко време, ти си неко ко је значајан конзервативни активист у овом тренутку, неко ко се бори за истинске вредности, можеш ли нам рећи на чему тренутно радиш, за шта се бориш у овом тренутку?

– Познато је да је то борба за холандске фармере, у којој сам веома ангажована у овом тренутку, и морам рећи да та ствар још увек није завршена.Недавно смо имали изборе за холандски Сенат, и резултати су били јако добри, Фармерски покрет постао је управо највећа партија, и холандски народ је дефинитивно устао против ове глобалистичке владе, и јасно рекао-са вама више не! Али то су били само избори за Сенат, општи избори ће бити тек 2025.године (у међувремену, од када смо водили разговор са Евом, влада Марк Рутеа је пала 7.јула, и ванредни општи избори су расписани за новембар 2023!), тако да наша влада још увек намеће своје политике, покушава да врши експропријацију, да отима земљу од наших сељака…Тако да, иако смо спремни на борбу, треба рећи да је овај„рат“ далеко од тога да буде завршен, тако да је то нешто у чему сам врло активна у овом тренутку.

Пратили смо последња догађања у Холандији, међутим видимо да постоје слични покрети и у Француској, и другим земљама широм Европе, можемо ли говорити о новом конзервативном таласу у Европи?

– Искрено се надам. Било је и време, и ако се то не догоди сада, не знам када ће, искрено. Ми уопште немамо више пуно времена, јер се приближавамо 2030.години, ка којој глобалисти покушавају да наметну своју глобалистичку агенду свима..тако да цури нам време, и ако се „конзервативни талас“ не догоди сада, бојим се да ће онда бити прекасно. Ја се том таласу надам искрено, и можда то можемо назвати и оживљавањем или револуцијом, ако хоћете.

– Ствари се крећу у том смеру, дефинитивно. (А. Митић)

Можеш ли нам рећи нешто о феномену кенсел-културе којем сведочимо, можда нешто више о случају г-дина Такера Карлсона (чувени новинар америчке Фокс телевизије који је добио отказ због својих отворених конзервативних ставова) у САД, али и на другим местима, јер смо сви жртве тог лево-либералног„метода“…Шта би ти посаветовала, како да се боримо против кенсел-културе?

– Једина ствар која се може радити против кенсел-културе, то је бескомпромисно наставити говорити истину, јер „кенселовање“ се догађа свакоме ко говори истину, било на друштвеном микро-плану, са нашим пријатељима или породицом, чак и ако сте Такер Карлсон, могу вас избацити са телевизије, тако да све што треба да радимо јесте да наставимо да пробијамо у „забрањене зоне“, јер коликогод да се чини тешко, свако може да покаже да може и другачије, да направи разлику, свако може да то учини уколико износи гласно и јасно своје ставове, и поручила бих то људима који нису нужно политички активни, почните са вашим блиским пријатељима и породицом, почните од свог малог круга блиских људи, и онда ће се истина даље ширити системом концентричних кругова.Дакле, оно што бих поручила је, никада се не повлачите, и никада се не извињавајте левичарима због вашег мишљења!

Твој лични пример Ева, јесте дефинитивно пут који треба следити у том смислу.На крају, како ти видиш Србију, каква је општа перцепција наше земље, нашег народа, ми смо познати по томе што чврсто бранимо сувереност, нацију, православно хришћанство, међутим ми смо угрозили ове вредности укључујући и породичне вредности захваљујући либерално-ауторитарној влади коју имамо, заједно са ЛГБТ премијерком, укратко, како ти видиш ове процесе и како Србија може да допринесе овом новом конзервативном таласу?

– Заправо ми је жао што то чујем, јер Србе знам као снажне, поносите људе, који се за своју земљу боре, до краја. Шта се десило, где се изгубио тај дух? То је нешто што морате да вратите! Мислим да Србија може да игра једнаку улогу коју игра Мађарска на европском нивоу, да дајете пример, јер сви ми из Западне Европе сада гледамо у Источну Европу, и мислим да би било сјајно да и Србија крене путем Мађарске у том смислу, и постане прави бастион одбране конзервативних вредности и самог хришћанства, јер ми на Западу смо на путу да их изгубимо!

(А. Митић) Каква дивна порука за српску јавност, на крају! Хвала ти, драга Ева, и надамо се да ћемо те ускоро и видети у Србији!

(Ева Флардингербрук) апсолутно, радо прихватам ваш позив, и много вам хвала, и видимо се!