Прочитај ми чланак

Еулекс: Срби морају да плаћају царину

0

ЈАРИЊЕ – Шеф Еулекс царине Гафи Мен рекао је у петак представницима Срба са севера Косова да морају да плаћају царину, а да о супротном мора да се одлучи на преговорима председника влада Србије и Косова у Бриселу.

„У супротном следи прво прекршајна, а потом и кривична пријава“, рекао је Мен на састанку са привредницима севера Косова на Јарињу и додао да треба да се сачека исход „данашњег дијалога који у Бриселу води премијер Србије Ивица Дачић“.

Уколико након тога буде евентуалних промена, Мен је обећао да ће привреднике обавестити телефоном, рекао је представник привредника са севера Косова Славиша Милентијевић.

Поред Мена са привредницима је разговарао и Јоргос Макарикис, политички саветник мисије ЕУ.

Привредници су поновили свој став да се царињењем робе за север Косова крши Споразум о интегрисаом управљању прелазима, постигнут у преговорима Београда и Приштине у Бриселу.

Милентијевић је навео да су им представници Еулекса казали да та мисија ради по старим законима Косова и да су Срби дужни да пломбиране камионе са робом, било да се ради о акцизним производима или о комерцијалној роби, возе на царињење или на терминал у јужној Митровици или на Мердару.

(Бета)