Прочитај ми чланак

ЕУ и САД потрошиле милијарде евра на узалудан покушај да створе државу Косово

0

Petar-Petkovic

Београд – Портпарол ДСС Петар Петковић оценио је да и поред свих напора ЕУ и САД да се створи независна држава Косово, тај покушај је неуспешан.

Он је поручио да је српски народ на Косову и Метохији и поред насиља којем је изложен, чувар српске државности.

Петковић је на конференцији за новинаре, поводом шест година од једностраног проглашења независности Косова, оценио и да су власти и ДС и СНС урадиле све да помогну да се створи независна држава на тлу Србије.

„Српски народ на Косову треба да зна да се власти смењују, а да је животни и вековни интерес Србије да сачува своју државност и Косово у саставу Србије“, поручио је Петковић, који је оценио да су власти ДС и СНС одрекле Косова зарад ЕУ, али да ће доћи тренутак када ће Србија пронаћи своју душу и повратити достојанство и потпуно и без оклевања стати уз народ на Косову и Метохији.

Наглашавајући да је независност Косова проглашена уз помоћ, подршку и признање западних сила које су ментор и старатељ тог проглашења, он је рекао да у јужној покрајини нема независне државе Косово, већ и поред свих покушаја запада „има један неуспешан покушај да се створи та држава“.

Петковић је навео и да је то урађено уз кршење норме међународног права, повеље УН и Резолуције 1244.

Он сматра да је од великог значаја то што две сталне чланице СБ УН Русија и Кина нису признале акт насиља албанских сепаратиста, већ признају територијалну целовитост Србије, као и велики број држава у свету.

„ЕУ и САД потрошиле су милијарде и милијарде евра на узалудан покушај да створе независну државу Косово“, рекао је Петковић.

Српски народ на Косову и Метохији је чувар српске државности и поред насиља које се врши над њим, пре свега, како је рекао, од стране ЕУ, САД и Приштине и треба да зна да мора да остане чврст и непоколебљив и да на миран начин брани неотуђиво право да припада Србији.

„Када је реч о лажној држави и ругању држави и правди и међународном праву, најбоље сведочи петодневна кампања за градоначелника северне Косовске Митровице, која почиње данас на дан када су албански сепаратисти прогласили незавосност Косова“, рекао је Петковић.

(Танјуг)