Прочитај ми чланак

ЕКСТРЕМИ: др Драган Петровић и Милан Видојевић о променама у светском поредку (Видео)

0

На тв Мост, у познатој емисији „Ексреми“ коју већ деценију води Бојан Панаотовић гостовали су 4. марта Милан Видојевић и др Драган Петровић. Тема емисије је била међународни поредак, промене у њему последњих година, када свет иде ка мултиполаризму и место српског фактора у свему томе.

Светски поредак се убрзано мења, те промене нису довољно јасне и пратеће у већем делу срспке елите, посебно оне политичке, владајуће. Иако управо српски фактор у тим променама после пар деценија искључиве америчке доминације, сада добија шансу за праведније решење својих интереса владајуће елите у Србији то недовољно препознају и задржавају поглавито вазални и чак удворички однос према нама најненаклоњенијим страним силама.

У делу везаном за унутрашњополитичку ситуацију у земљи, највише речи је било о Бриселском споразуму, договорима за север Косова по питању правосуђа, економској и социјалној ситуацији и другим питањима. Ова емисија два угледна госта емисије Екстреми је изазвала велику пажњу и за свега пар седмица постала једна од најгледанијих до сада на тв Мост уопште.

(TVMost Novi Sad)