Прочитај ми чланак

ЕКСКЛУЗИВНО: Шиптарски медији о хапшењу Срба у К. Митровици (ПРЕВОД СРБИН.ИНФО)

0

- Специјалне снаге косовске полиције РОСУ ухапсили су четворицу Срба у Митровици под сумњом да су учествовали у убиству политичара Оливера Ивановића. Тужилаштво је најавило да су осумњичени приведении у вези са овим предметом, преноси један од најчитанијих албанских портала botasot.info.

Вotasot.info даље извештава да је шиптарско-окупаторско Специјално тужилаштво на Косову и Метохији изнело детаље о својој акцији против осумњичених Срба у којима се обавештава јавност да су у српском, северном делу, од стране РОСУ извршени претреси неких локалитета који су у власништву Срба, јер се процењује да постоји вероватноће да се докази о убиству Оливера Ивановића могу наћи и одузети у овим просторијама.

„У циљу спровођења легитимних и правичних поступака за добављање доказа и хапшење лица осумњичених за кривично дјело убиства Оливера Ивановића, на захтев Специјалног тужилаштва Републике Косово издат је у писменој форми налог за претес одређених локалитета. Претпретресни судија за тешке злочине у Приштини претражио је неке локалитете и имовину у северном делу Митровице јер се процењује да се вероватно могу открити и одузети важни докази на овим локалитетима, кућама и имовини који су повезани са кривичним делом убиства Оливера Ивановића”, наводи се у саопштењу окупаторског Тужилаштва.

Током ове акције, „Косовска полиција је пронашла илегално оружје и друге материјале који представљају кривично дјело, а који се гони по службеној дужности”, каже се даље у саопштењу шиптарских окупатора у Приштини.

ЗНАЧАЈНО

До доласка на власт СНС и Александра Вучића и почетка Бриселских преговора, шиптарско-окупаторска полиција није смела да уђе у северни део Косовске Митровице који је био потпуно под контролом Срба са Космета.

Како даље пише приштински портал botasot.info, шиптарско-окупаторска Влада Републике Косова је објаснила зашто су данашње акције предузете у северном делу Митровице.

Влада је известила да је полицијска акција, на сјеверу Косова везана за затварање појединих осумњичених за убиство политичара Оливера Ивановића, извршена по налогу Специјалног тужилаштва Републике Косово.

Према саопштењу за јавност, полицијска акција је била у потпуној сагласности са законом, у складу с наређењем Специјалног тужилаштва, и никако се не односи на тренутну политичку ситуацијуј.

„Влада Косова се брине за све грађане државе Косова и спровођење закона неће никада бити усмерено против било које етничке или политичке групе”, каже се у саопштењу шиптарских окупатора, а преносе албански медији.

„У случају истрага у вези убиства Оливера Ивановића, Влада Косова позива све грађане, политичке партије, градоначелнике, посебно оне на северу земље и друга тела, да допринесу одржавању и унапређењу јавног мира у служби мира и стабилности. Важно је да нико не верује на различите дезинформације. Одржавање реда и поштовање закона је у интересу свих на Косову”, закључује се у поменутом саопштење за јавност.

Иначе, према подацима шиптарско-окупаторске полиције, током ове операције ухапшено је четворо соба, од којих троје је осумњичена за умешаност у извршењу ,,тешког убиства „, док је четврта особа ухапшена током претреса и хапшења осумњичених јер је пружала отпор и опструира рад полиције за током њених активности.

„Ухапшени су:
Н.С. година рођења 1976, М / С / К, истовремено полицијски службеник у северној Митровици,
М.Р. година рођења 1993, М / С / К,
Д.М. година рођења 1970, М / С / К, такође службеник полиције у северној Митровици,
А.Ц. година рођења 1965, М / С / К;
док М.Р која и даље остаје у предмет полицијске потраге, јер није пронађена на својој локацији година рођења 1978 такође М / С / К.

Косовска полиција током претреса је одузла неке релевантне доказе у вези са убиством Оливера Ивановића, и они ће бити обрађени у складу са законским процедурама”, наводи се још у саопштењу шиптарске полиције у Приштини.

Према полицији, све даље радње на предмету и према ухапшеним особама биће предузете у консултацији и координацији са правосудним органима, односно надлежним тужиоцем у овом случају.

 

Приштински медији такође сазнају како је Милан Радојичић, једна од кључних личности српске заједнице на северу и човек од поверења Александра Вучића на Косову, успео да утакне од косовске полиције која је намеравала такође да га ухапси.

Ракић је,  према botasot.info описао своју верзију приче, рекавши да је Специјална јединица ушла у стан Драгише Марковића, косовског полицајца и двојице других грађана, Саше Куричић и Милоша Рошића.

Ракић је рекао да је полиција оправдала своју активност тиме да се предузимају акције у вези са убиством Ивановића.

„Али сумњам у то. Претпостављам да су хапшења везана за јучерашња догађања око царинског рата“; рекао је Ракић,

„Ако се РОСУ не повуче, то значи рат“, рекао је између осталог Ракић, а преносе шиптарски медији на Косову.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!