Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић помињањем хрватског сценарија на северу КиМ застрашује грађане

0

Иако није решено убиство Оливера Ивановића нити је успостављена ЗСО, Вучић наставља разговоре у Бриселу и својим изјавама припрема грађане Србије за потписивање правно обавезујућег споразума са лажном државом Косово.

Питамо председника да ли то што помиње опасност од новог Бљеска и Олује у контексту севера КиМ значи да он има неке информације које грађани немају и да ли је он најодговорнији за постојање опасности од таквог сценарија будући да је имплементацијом бриселских споразума на штету Србије повукао све наше безбедносне структуре или их је утопио у тзв. косовски систем. Или су, пак, ове његове најаве само начин да се грађани заплаше да би лакше пристали на потписивање правно-обавезујућег споразума.

Двери сматрају да компромис никако не сме да значи одрицање од дела територије и својих државних интереса, те сматрамо и позивамо председника да се повуче из преговора у Бриселу, да тражи пребацивање одлучивања из ЕУ у УН због смањења надлежности и мандата ЕУЛЕКСа, да тражи пуно поштовање резолуције 12 44 што значи и повратак дела српског војног и државног особља на територију покрајине, те да Влада тражи присуство руске војне мисије у Србији која би била гарант сигурности Срба на КиМ.