Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт о дестабилизацији, а народ о празном џепу

0

aleksandar-vucic-karikatura

Уместо да предузме конкретне кораке у заштити стабилности и безбедности земље, Вучић се жали грађанима како ће бити тешко! То само показује да не жели истински да заштити грађане него да их страхом држи у покорности!

Патетична изјава премијера Александра Вучића – да никада није био посебно леп, а да му се сада на лицу види колико тешка времена иду за Србију којој прети дестабилизација, представља класично замајавање грађана и одвраћање њихове пажње са нових намета које је Вучић прихватио по диктату ММФ-а.

Али, народ ово не може да заборави: поскупљење струје је нови удар на џеп грађана, док ће корист имати владајућа олигархиија, јер две трећине тог новца (пошто је поскупела акциза за преко 7 одсто) иде директно у републички буџет, а не ЕПС-у; раднике и пензионере су додатно осиромашили смањењем плата и пензија, расте број незапослених јер је ММФ тражио отпуштање још 400.000 људи; повећали су вишеструко порез на имовину, а они који немају да плате доживљавају да их извршитељи избацују на улицу (као што је то јуче био случај са десет породица из београдске општине Звездара )! Од августа се очекује поскупљење свих животних намирница, услуга и роба као последица поскупљења струје, а то значи нови пад животног стандарда.

Безбедност Србије свакако јесте најозбиљније угрожена, о чему су Двери много пута јавно говориле и захтевале од премијера да подигне систем одбране на највиши ниво. Уместо да предузме конкретне кораке у заштити стабилности и безбедности земље, Вучић се жали грађанима како ће бити тешко! То само показује да не жели истински да заштити грађане него да их страхом држи у покроности! Али, ако мисли да ће народ од страха заборавити да умире од глади, Вучић се ту грдно вара. Гладни ће изаћи на улице, а онда му никаква патетична гримаса на лицу неће помоћи да се одржи на власти.

(Двери Српске)