Прочитај ми чланак

Двери: Тајна коалиција Вучића и Ђиласа

0

Dragan-Djilas-i-Aleksandar-Vucic

По избору Александра Антића, досадашњег председника скупштине града Београда, на место министра саобраћаја у Влади Републике Србије, изнова се поставило питање да ли ће то значити промену владајуће већине у престоници и самим тим крај владавине Драгана Ђиласа Београдом. Ову тему посебно је подгрејао Ивица Дачић изјавом да је Млађан Динкић политички плусквамперфекат (давно прошло време), а да је путем да ускоро то исто постане кренуо и Драган Ђилас.

Ова Дачићева изјава наговестила је могућност промене власти у Београду, последњем упоришту „Жутог предузећа” у стечају. Али, истога часа се јавио први потпредседник Владе и лидер СНС-а Александар Вучић који је на ово питање дао следећи одговор: „Разговараћемо о томе са коалиционим партнерима после дијалога у Бриселу 8. септембра и завршетка великих инвестиција. Не мислим да има потребе за журбом, али је важно да се настави са великим пословима у Београду, а имамо пуно посла и у целој Србији”.

Ако некоме ова дипломатска изјава није потпуно јасна ево и превода: од Ђиласове смене нема ништа, нас двојица смо одавно у договору, нема потребе да се та тема више покреће, јер ћемо ми бити у коалицији и на републичком и на београдском нивоу власти после следећих избора. 

Сада видимо да не само ниједан жути тајкун није приведен правди, већ се њихови кадрови чувају на власти и узимају у нову власт, а Драган Ђилас је лично заштићен на челу Београда од стране Александра Вучића, са идејом да тајна коалиција ДС и СНС ускоро постане јавна. И то је та велика инвестиција о којој Вучић говори: „Жуто предузеће” у стечају добија стратешког партнера у виду СНС која ће извршити докапитализацију ДС и потом заједнички владати новом фирмом за уништавање Србије и распродају природног и привредног богатства државе. 

Сада је свакоме јасно ко је све ове године у договору са „Жутима”, за све то време друге оптужујући да су производ „Жутих”. Није случајно одавно речено ДС-ЛДП-СНС: Жуто-Жуће-Најжуће.