Прочитај ми чланак

Двери предале кривичну пријаву против Дачића и Вучића

0

Plakat9a

(Бета)

Представници покрета Двери поднели су данас Вишем тужилаштву у Београду кривичну пријаву против председника и првог потпредседника Владе Србије Ивице Дачића и Александра Вучића због, како су навели, више кривичних дела против уставног уређења државе.

Њих овај покрет оптужује за „признавање окупације, капитулацију и признање отцепљења Косова и Метохије“, рекао је члан старешинства Двери Срђан Ного новинарима испред Палате правде.

Пријавом су такође обухваћени сви министри Владе Србије, као и саветник председника Србије Марко Дјурић и шеф Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, који су били чланови делегације Србије у преговорима са Приштином, рекао је Ного.

– Ми очекујемо, с обзиром на тежину кривичних дела и на значај лица која смо навели у кривичној пријави, да ће тужилаштво узети пријаву у разматрање по убрзаном поступку – додао је он.

Ного је рекао да председник Србије Томсилав Николић „својим актом није био умешан у било шта што се тицало преговора“, и због тога није обухваћен кривичном пријавом.

Двери су за следећу недељу најавиле подношење нових кривичних пријава против свих оних који буду радили на спроводјењу споразума, као и протест овог петка испред Народне скупштине.

– Ми ћемо бити у петак у десет испред републичке скупштине јер желимо да погледамо све посланике у очи и да их питамо да ли су свесни издаје коју чине – рекао је Ного.