Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПОДРЖАВАЈУ АКЦИЈУ за српске јунаке Албанске голготе

0

На позив уреднице ”Курира” и иницијатора акције Јелене Спасић, Српски покрет Двери радо је прихватио да се прикључи хуманитарној акцији ”Курира” за израду бронзаних статуа херојима Албанске голготе на острву Видо.

dveri srpski-junaci-srpski-ratnici-spomen-kosturnica-albanska-golgota-mauzeloj-vi-14420

”Позивамо наше саборце и симпатизере и сав народ широм отаџбине и расејања да се према својим могућностима, прикључе овој значајној акцији у години јубилеја и да на 100 година од Албанске голготе дамо свој допринос да се маузолеј заврши према пројекту Николаја Краснова из 1939.

Имамо прилику да се уз добру вољу, мали труд и скромно одрицање упишемо у памћење српског народа, као потомци који нису заборавили страдање својих јуначких предака и којима се на достојанствен начин одужујемо, ево и након 100 година од њиховог страдања”, рекао је председник Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић.

Корисници мобилних мрежа у Србији могу да донирају 100 динара слањем СМС поруке. Потребно је да укуцате број 180 и да пошаљете СМС на број 3030. ПДВ се не наплаћује.

ПОШAЉИ СМС ОДУЖИ СЕ СРПСКИМ ХЕРОЈИМA Помозите градњу маузолеја јунацима Aлбанске голготе на Виду

Само сто динара. Укуцај 180 и пошаљи поруку на 3030. Великој акцији Курира придружио се и председник општине Нови Београд Aлександар Шапић.

Укуцајте 180 и пошаљите поруку на 3030 да заједно израдимо статуе хероја Aлбанске голготе. Цена поруке је 100 динара (ПДВ се не наплаћује).

Хуманитарна фондација Нови Београд прикључила се акцији Курира и Удружења новинара Србије (УНС) „Израдимо статуе херојима Aлбанске голготе на острву Видо“, којом прикупљамо новац за израду и постављање две бронзане скулптуре српских војника испред спомен-костурнице на острву смрти.

Према грубом предрачуну Републичког завода за заштиту споменика културе, за израду и постављање статуа потребно је најмање 128.000 евра, што је отприлике 17 милиона динара. Нас 170.000 треба да пошаље само по једну поруку и часком ћемо се одужити славним прецима. То није ништа за Србију од седам милиона становника!

– Да помогнете израду и постављање статуа бронзаних војника испред спомен-костурнице на острву Видо, упишите 180 и пошаљите СМС на 3030. Можеш помоћи и уплатом на посебан динарски или девизни рачун, као и картицом преко нашег сајта на линку е-донирај (www.будихуман. рс/едонате/индеx/180. хтмл) – саопштила је Хуманитарна фондација Нови Београд.

Aлександар Шапић, председник општине Нови Београд, која је оснивач Хуманитарне фондације Нови Београд препознао је значај акције.

– Драго ми је што смо део једне добре, позитивне и прелепе ствари и што помажемо да се изради нешто што ће остати и нашим поколењима. Изузетно ми је задовољство што Хуманитарна фондација Нови Београд подржава акцију „Израдимо статуе херојима Aлбанске голготе“ – нагласио је Шапић.

Иако је маузолеј изграђен 1939, до дан-данас ниједна власт се није сетила да испред њега постави и бронзане војнике.

ДОНAЦИЈЕ

УНС је, као организатор акције, отворио рачуне за уплату донација у Уницредит банци.

динарски: 170-0030003646031-73
девизни: РС35170003000364603076

Прималац
Удружење новинара Србије
Ресавска 28, Београд
Сврха плаћања: донација за израду бронзаних статуа за маузолеј на острву Видо

Курир на свом порталу, у специјалу „Србијо, на ноге“, објављује све донације (име донатора и износ), што преузимамо са сајта УНС (www.унс.орг.рс) као организатора пројекта. УНС и Курир, који је генерални медијски партнер, редовно ће објављивати и све исплате у вези са акцијом. Сугестије и коментаре можете послати на имејл адресу акцијавидоЖкурир-инфо.рс.