Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Обелоданите тајне уговоре – шта крију уговори са Етихадом и Фијатом?

0

sablon-Dveri

Покрет Двери тражи од Владе Репбулике Србије да јавности открије тајне уговоре и каже шта је заиста договрено у Бриселу, као и шта крију тајни уговори са Етихадом и Фијатом, шта у њима пише и да ли су и колико на штету државе Србије.

Штури текст тзв. бриселског споразума отвара могућности разноразних тумачења и политичких одлука.Сасвим је јасно да је недавно неславно уклањање барикаде са моста у Косовској Митровици наређено из Београда, као део „имплементације бриселског споразума“. Неуспели покушаји медија да операцију уклањања представе као иницијативу Срба са севера Косова и Метохије говоре колико је читава операција била плод закулисних договора, али и колико је траљаво одрађена.

После ове бруке, која неминовно открива постојање политичке позадине, Покрет Двери јавно захтева да Влада Србије обавести јавност на шта се обавезала у Бриселу. Постојећи јавно доступан извештај (parlament.gov.rs) нигде не спомиње уклањање барикада као ни друге „обавезе на терену“, и због тога је потребно да српски народ и грађани Србије добију додатна обавештења шта је у њихово име договорено. Да ли постоји тајни „пратећи“ документ и шта у њему пише? Ко је гарант и потписник тог „пратећег“ документа и који је рок његове реализације?

Исто важи и за Етихад и Фијат који, по немуштим објашњењима представника државе представљају „државне тајне“. Како могу бити државне тајне пословни уговори које је држава склопила са трећим лицима у име грађана Србије? Јавна предузећа су јавно добро грађана Србије и као таква су у обавези да своје послове и уговоре у целини омогуће доступним јавности.

Сматрамо да би благовремено откривање потпуне истине о договорима у Бриселу, те обелодањивање уговора са Етихадом и Фијатом поред виталног значаја за грађане Србије, спречило и неумитно отварање нове политичке афере, ако не сада, а оно у догледном времену. Политика у Србији мора изаћи из таблоида и вратити се у нормалне токове.

(dverisrpske.com)