Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Нову геј премијерку брига за Србе у региону и расејању

0

Ана Брнабић у своме експозеу на 88 страна ни једном речју није поменула српску дијаспору, а два милиона Срба из региона ставила у једну реченицу.

Скандалозан експозе прве геј министарке у југоисточној Европи изазвао је лавину коментара људи из региона и расејања. Нова премијерка ни једном речју није споменула дијаспору као ни три милиона људи српског порекла који живе ван матице, од којих 500.000 има српско држављанство.

Да ли је могуће да нову премијерку не интересује интелектуална елита и цвет српства који живи ван Србије и који је једини преостали ресурс који може подићи Србију на ноге?

Да ли је могуће да је госпођица Брнабић, која се хвали да је студирала по светским универзитетима, заборавила на све своје колеге које су 90-тих година за време НАТО бомбардовања Србије, Црне Горе и Републике Српске, бранили част и достојанство српског народа по градовима широм света?

Да ли је могуће да она нема намеру да у друштвене и политичке токове укључи најумније људе који су се већ остварили у својим областима и који чекају само један миг, неког политичара визионара, који ће их позвати да реанимирају српску политику и српску економију?

Такође, нова премијерка је тотално занемарила понижен и угрожен српски народ у Црној Гори, Македонији, Албанији, Хрватској, Босни и Херцеговини… који никако да добије чврсте гаранције неке српске Владе да их неће оставити на милост и немилост вековних српских непријатеља.

Чему могу да се надају Срби у региону, ако их је премијерка све ставила у једну реченицу?

Претходни премијер је бар опширније у своме експозеу написао, да ће се бринути о припадницима нашег народа у региону, мада је мало што од тога испунио. Ана ни то!

Једноставно њу интереси, права и заштита Срба у региону и расејању ни не интересују. Њу интересује дигитализација, којој је посветила чак 12 страна свога експозеа?!

Оно што Срби из региона и дијаспоре очекују од нове Владе је, да предложи измене законских решења о држављанству, избору народних посланика, као и низ закона из области пореске политике, који би омогућили пореске олакшице за све оне Србе из белог света који желе да се врате у отаџбину и да жртвују своје време и финансије, како би Србија постала оно што заслужује да буде.

Како ствари стоје ова Влада и њена геј премијерка ће радити све оно што њени ментори са запада од ње траже, а то је: улазак у НАТО, прекид односа са Русијом и борба да се униште традиционалне вредности у Србији, а ту на нашу несрећу, нема места за Србе у региону и милионску дијаспору ван Србије.