Прочитај ми чланак

Двери: Годину дана најактивније политичке организације у Срба

0

Dveri
Од завршетка покрадених избора у мају 2012. па до данас, активности Двери премашиле су активности неких чак и великог броја парламентарних странака.

У протеклих годину дана представници Покрета Двери били су присутни на свим најважнијим обележавањима историјских догађаја широм Српства, 36 одборника Двери у осам локалних самоуправа започело је са активним скупштинским радом, а настављене су и бројне социјално-хуманитарне и спољно-политичке активности.

У августу прошле године Иван Костић био је представник Двери на сверуском образовном омладинском форуму на Селигеру, где се сусрео и са руским председником Владимиром Путином. Срђан Ного је у октобру прошле године био представник Двери на 10. Међународном форуму на Родосу у организацији Светског јавног форума „Дијалог цивилизација”. Зоран Радојичић и Срђан Ного боравили су крајем фебруара у 7-дневној посети Руској Федерацији и имали низ састанака у Руској Думи, као и са представницима Руске Цркве, медија, политичких организација, Универзитета, Академије наука, патриотских удружења и Светског конгреса породица.

Владан Глишић је прошле године победио у два наставка емисије ПИРАМИДА на ТВ ПРВА и када је требало да дође до великог финала емисија је укинута. Бошко Обрадовић, Мирослав Живковић и Данило Тврдишић представљали су Покрет на две јавне расправе о штетности ГМО уприличене у Скупштини Србије у новембру и фебруару у организацији скупштинског Одбора за заштиту животне средине.

Делегација Покрета била је на прослави 100-годишњице ослобођења Старе Србије, која је у организацији Друштва домаћина Србије одржана у Пријепољу 13. и 14. октобра прошле године. Наши представници присуствовали су и свечаном обележавању 100-годишњице Кумановске битке и ослобођења Старе Србије од турског ропства 28. октобра на брду Зебрњаку код Куманова, а у повратку посетили древну и запуштену велелепну немањићку светињу Старо Нагоричано и манастир Светог Прохора Пчињског. На Сретење – Дан државности Србије делегација Двери боравила је у дводневној посети Косову и Метохији, где је одржан и састанак Руководства Покрета Двери.

Двери су 17. новембра организовале протест испред седишта ЕУ у Београду поводом срамних одлука Хашког трибунала, а 28. новембра и први протест испред Владе Србије на коме је говорио Радован Тврдишић. У Београду је обележена 900-годишњица од рођења великог жупана Стефана Немање-Светог Симеона Мироточивог свечаном академијом у сали скупштине општине Вождовац, у организацији повереништва Двери на Вождовцу и београдског руководства Покрета. Наши представници учествовали су заједно са другим патриотским организацијама на протестима на административном прелазу Јариње на северу Косова и Метохије, као и у обележавању годишњице погрома над српским народом 17. марта у Косовској Митровици.

Покрет Двери, заједно са ДСС и СРС, Србима са КиМ, СПЦ и другим патриотским организацијама, учествовао је у више великих народних протеста против издајничког бриселског споразума, а поднели смо и кривичну пријаву Вишем тужилаштву у Београду због антиуставног деловања водећих државних функционера.

PROTESTANTI
Широм Србије редовно се организују трибине Покрета на тему ГМО, укидања аутономије Војводине, Јасеновца, последица НАТО бомбардовања… Бројна повереништва наставила су и са социјално-хуманитарним акцијама помоћи сиромашним и вишедетним породицама (Лесковац, Косјерић, Чачак, Краљево, Ниш, Параћин, Београд, Нови Пазар, Мајданпек, Пазова, Аранђеловац…), а посебно истичемо акцију повереништва у Љигу за куповину два медицинска апарата за локални Дом здравља, као и велику акцију повереништва Двери у Пријепољу за изградњу куће за вишедетну породицу Вуковић и повереништва Двери у Новом Пазару за изградњу куће вишедетној породици Дуњић.

Посебним активностима истакло се београдско руководство нашег Покрета са преко 80 акција од избора, међу којима је највећа била кампања ГЛОБАЛНО ЗАГЕЈАВАЊЕ – супротстављање организацији геј параде и антихришћанске изложбе у Београду у октобру прошле године.

Одборници Покрета Двери у девет скупштина општина и градова Србије представљају право освежење на локалним политичким сценама и показују ново лице српске политике. На предлог наших одборничких група једногласно су усвојена саопштења против одлука Хашког трибунала о ослобађајућим пресудама хрватским и шиптарским ратним командантима на скупштинским седницама у Чачку и Бачкој Паланци, док су велику опозициону активност показали наши одборници у општини Звездара у Београду и Медијана у Нишу, као и у Ариљу, Пожеги, Љигу, Сремским Карловцима и Краљеву, које се истиче као једно од најактивнијих повереништава Двери у Србији.

Као посебну новост на српској политичкој сцени грађани су доживели писма захвалности која су Двери послале свима који су подржали наше изборне листе, а која садрже и извештаје шта је од обећаног до сада и урађено, што представља јединствен вид обавезе подношења политичког рачуна својим бирачима који Двери уводе.

Информативна служба Покрета Двери