Прочитај ми чланак

Ђукановић: Прво Дачић у Подгорицу, па ја у Београд

0

Djukanovic

(Танјуг)
Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић најавио је да ће српски премијер Ивица Дачић у септембру званично посетити Подгорицу, после чега ће, највероватније до краја године, он доћи у узвратну посету Београду.

Ђукановић је рекао да је о узајамним посетама разговарао са Дачићем током њиховог недавног сусрета у Бечићима, на самиту бизнис лидера региона.

„Сложили смо се да би било јако добро да, могуће већ до краја године имамо обе посете, односно Дачићеву Црној Гори и моју Србији. Оно што је извесно, због дипломатске праксе, јесте да је сада ред да Дачић први посети Црну Гору, што ће бити у септембру, а ускоро након тога, верујем, уследиће и моја посета Београду“, казао је Ђукановић синоћ Телевизији Црне Горе.

Дачић је у недељу, такође, најавио да ће у септембру званично посетити Подгорицу, после чега ће Ђукановић доћи у узвратну посету Београду.

Српски премијер је новинарима у Беранама, где је присуствовао прослави осам векова Манастира Ђурђеви ступови, казао да Србија жели да има најбоље односе са Црном Гором.

Ђукановић није био у званичној посети Србији од 2003. године.