Прочитај ми чланак

Ђукановић: Не може бити власт у Црној Гори онај ко пева химну “Боже правде”

0

 Бета

Црногорски премијер и председник владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Дјукановић рекао је да у Никшићу власт не може бити онај ко не поштује симболе, државност и историју Црне Горе.

milo-djukanovic_1_0_0

Ђукановић је на завршном предизборном скупу ДПС, уочи поновљених локалних избора у Никшићу, који ће бити одржани у суботу, 9. марта, казао да градоначелник Никшића не може бити “полуписмени квази синдикалац”, после угледних људи који су након Другог светског рата били градоначелници те општине.

То је била алузија на кандидата опозиционог Демократрског фронта (ДФ), бившег синдикалца Жељезаре Јанка Вучинића.

Ђукановић је рекао да су неки од представника ДФ признали да су на конститутивној седници Скупштине општине Никшић, после октобарских избора 2012. године “у себи” певали химну Србије Боже правде.

Такви који, према речима Ђукановића, певају туђу химну, а не своје државе, не заслужују поверење грађана.

Лидер ДПС је казао да је његова партија научила лекцију из локалних избора у октобру и да ће после нових избора бити боља у вршењу власти.

Ђукановић је функционере ДФ, у којој су Нова српска демократија и Покрет за промене, а са којима се о формирању локалне власти у Никшићу, прошле јесени, договарала и странка Позитивна Црна Гора, “политички дилетанти и авантурсити”.

На локалним изборима у Никшићу ДФ, Позитивна Црна Гора и Социјалистичфка народна партија освојили су 21 одборничко место, а коалиција ДПС, Социјалдемократске и Либералне партије 20 одборничких места.

Опозиција, међутим, није успела да се договори о формирању локалне власти, па су нови избори заказани за 9. март.