Прочитај ми чланак

Ђукановић: Црна Гора спремна да од Хрватске преузме барјак европских интеграција

0

milo-dukanovic-vlast-crna-gora-eu-1340485391-177525

(Танјуг)
Црногорски премијер Мило Ђукановић казао је данас да је та држава спремна да, кад Хрватска 1. јула уђе у Европску унију, преузме барјак европских интеграција у региону.

Он је истакао да је уједињена Европа заједничка одговорност и једина шанса за све европске народе.

Црна Гора ће наставити да буде снажан промотер уједињене Европе и њених вредности у свом региону, а биће спремна да од Хрватске преузме барјак интеграционог процеса у ЕУ, казао је Ђукановић.

Он је, у разговору са извршним директором Одбора за економске односе немачке привреде Рајнером Линднером, рекао да је Влада Црне Горе посвећена финансијској консолидацији државе кроз интервенције у пореском систему и мере сузбијања потрошње.

Будући развој Црне Горе ће се, негујући досадашњу праксу отворености према страним инвеститорима, заснивати на реализацији значајних развојних пројеката у области туризма, енергетике и капиталне саобраћајне инфраструктуре, навео је Ђукановић.

Линднер је, како је саопштено, указао да немачки пословни кругови препознају Црну Гору као тачку преко које ће остваривати сарадњу са целим регионом.

Саговорници су се сагласили да је перспектива Црне Горе у ЕУ и у том контексту је исказана подршка Немачке европским амбицијама Црне Горе.

Након уласка Хрватске 1. јула у ЕУ, Немачка ће се у потпуности посветити подршци европској перспективи Црне Горе , казао је Линднер.