Прочитај ми чланак

ДСС:Власт покушава да формирање ЗСО представи као адекватну накнаду за предају КиМ

0

НЕРЕТКО препознатљиво лажне и бројне контрадикторне изјаве највиших српских званичника доказ су потпуне конфузије која влада у круговима власти суочене са све раширенијим отпором јавности признавању сецесије Косова.

Последњи пример одсуства јасне стратегије решавања најважнијег српског државног питања је јучерашња порука првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића упућена Албанцима да „треба да приступе постизању компромиса са Србијом јер ће им временом позиција бити погоршана“. Тиме је посредно, али недвосмислено рекао да је стратегија замрзнутог конфликта за Србију најбоље решење, као и да се суштински не слаже са председником Републике који сматра да је замрзнути конфликт неодрживо решење. Признање сецесије Косова је, дакле, по таквом ставу председника Републике, одрживо решење.

Лажни излазак тзв. Српске листе из владе Косова, громогласно најављено самостално формирање ЗСО од којег се одустало, крах фарсичног унутрашњег дијалога о Косову, стално одлагање председника Републике да обелодани свој став о решењу питања Косова, ако га уопште има, понављање фраза „болно решење“, „нећемо признати независност, сем ако и Србија нешто не добије“ и „ми смо за компромис“ – при чему садржина тог „бола“, „нечег“ и „компромиса“ остаје непозната… само потврђују безглаво и дилетантско политичко лутање власти у покушају да се формирање Заједнице српских општина представи као адекватна накнада за предају Косова и Метохије.