Прочитај ми чланак

ДСС Нови Сад: СНС узнемирава Новосађане позивима на годишњицу

0

Градски одбор Демократске странке Србије (ДСС) у Новом Саду затражио је данас од Српске напредне странке (СНС) да прекине, како је навео, са вршењем притиска на становнике Новог Сада да присуствују митингу поводом годишњице оснивања те странке.

У саопштењу ДСС-а је наведено да је недопустиво да активисти владајућег СНС-а узнемиравају грађане Новог Сада у њиховим домовима и да врше притисак на њих да присуствују страначком скупу.

„Још је горе што за 500 динара врбују средњошколце да присуствују истом том митингу, што је недозвољена злоупотреба деце у политичке сврхе“, наводи се у саопштењу.

ДСС је подсетио да хор елитне Гимназије Јован Јовановић Змај из Новог Сада, годинама уназад наступа на скуповима власти, иако јавност и родитељи негодују.

„Директор гимназије каже да се ради само о редовном комерцијалном наступу. Да ли то значи да у будућности можемо да очекујемо да тај хор пева по мафијашким свадбама или у оквиру спектакла унутар ријалити представе, само ако се плати“, упитао је Градски одбор ДСС-а.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!