Прочитај ми чланак

ДСС-ДВЕРИ: Нема разлике у политици СНС и ДС

0

dveri dss2

ДСС и Двери поручиле су на предизборном скупу у Београду да једино њихова коалиција нуди грађанима нешто другачије и да нема разлике у политици СНС и ДС.

„Политика СНС и ДС су исте. Можда би само људи и технологија власти били нешто другачији, али политика је иста“, казала је председница ДСС Санда Рашковић Ивић на скупу одржаном у сали Опшине Нови Београд.

Она је истакла да су ДСС и Двери против политике коју води премијер Србије и лидер СНС-а Aлександар Вучић и оценила да се његова владавина од 2012. па до данас заснива на обманама.

Рашковић Ивић оценила је да Вучић ипак има резултате, али да они нису у корист Србије и српског народа.

„Испоручио је Косово шиптарским терористима, смањио плате и пензије и увео је Нато у Србију“, казала је Рашковић-Ивић.

Она је поновила да су ДСС и Двери против уласка Србије у ЕУ и Нато, а залажу се за ближу сарадњу са Русијом.

„Наша економска политика је економски патриотизам“, казала је председница ДСС и додала да ће се њена странка, заједно са Дверима залагати за развој домаћег прдузетништва.

Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да је СНС највећа политичка превара, а њену политику довођења страних инвеститора ценио је као највећу економску превару.

„Нећемо да Србија буде јефтина радна снага. Нећемо да Србија буде колонија“, казао је Обрадовић.

Он је најавио да ће се ДСС и Двери залагати за веће царинске стопе страних производа и веће порезе страним банкама, док ће домаћа привреда и предузећа добити подстицај.

Обрадовић је додао и да се ДСС и Двери залажу за формирање министарства за бригу о породици и поновно формирање министарства за дијаспору.

Предизборни скуп ДСС-а и Двери почео је химном „Боже правде“, а први говорник био је некадашњи министар и кандидат за градоначелника Aлександар Поповић који је прочитао стихове хашког осуђеника Радована Караџића.

Први предизборни скуп ДСС-а и Двери одржан је пред пуном салом општине Нови Београд уз уобичајни декор балоне и страначке заставе.

Извор: Бета