Прочитај ми чланак

Драшковић: ХИТНО РАЗБУЦАТИ УДБУ, чедо КГБ-а

0

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић сматра да је последњи тренутак за реформу служби безбедности у Србији.

© AFP 2016

© AFP 2016

„Мрежа тих служби и њиховог налогодавца, који станује мало даље према истоку, заправо стоји иза покушаја пуча у Црној Гори и покушаја убиства премијера Ђукановића. И на исти начин њима је мета и проевропски, реформски премијер Србије Александар Вучић“, рекао је Вук Драшковић за Радио Слободна Европа.

Ситуација се у Србији и региону максимално усложила у врло кратком року, а поводом проналаска наоружања у близини породичне куће премијера Александра Вучића и експлозива у једној гаражи на Новом Београду, Драшковић је уверен да је на мети био премијер Србије и да држава под хитно мора да спроведе чистку у безбедносним службама.

„Ђукановић и Вучић мете истог атентатора“Шефа ДБ-а Београда боли душа, Драшковић плаћа
„Па, ко би био на мети оних који желе да зауставе европски пут Србије, оних који желе да је Србија геополитички ослонац Русије на Балкану? Значи један премијер који Србију води у другом смеру је мета тих завереника. Ја знам добро шта је та служба, она ништа није променила у свом рукопису“, истиче Драшковић.

Према његовим речима, реч је о службама безбедности чији су досијеи о злочинима закључани и проглашени за највећу државну тајну, почев од 1944. године па све до данашњег дана.

То су службе које је 1944. основао КГБ, каже он и додаје да се у њиховом опредељењу, структури и начину деловања, до данас ништа није променило.

„Та служба и њени људи, та мрежа, највећи је, рекао бих и једини непријатељ Србије и њене будућности. То је један апарат који пропагира да никако не смемо на запад. Да никако не смемо у Европу и да смо обавезни да чекамо стрпљиво да се Европа распадне и да Америка пропадне. Да чекамо ако треба и пет векова, као што смо чекали да падне турско царство“, закључује Вук Драшковић.