Прочитај ми чланак

Др Миленковић: Ево шта ће десити након 17. 12. у Србији – узеће им се сва имовина!

0

- Права борба у Србији почиње тек у ноћи 17. децембра, када ћемо бранити од крађе нашу победу на изборима, а да би у Србији наступила правда неопходно је да свима који су путем корупције стекли богатство одузме имовина, јер учешће у корупције јесте равно издаји земље, на конвенцији Изборне листе број. 4 „Национално окупљање - Државотворна снага, у недељу 3. децембра, рекла је досадашњи народни посланик и кандидат за народног посланика, потпредседник Српског покрета Двери, редовни професор Економског факултета у Нишу, др Тамара Миленковић.

Потпредседник Српског покрета Двери, проф. др Тамара Миленковић изјавила је и да је Србија изгубила своју економску и финансијску сувереност и да је “по својој колонијалној привреди и ниском животном стандарду грађана ближа државама југа Африке него европским земљама“.

Како је нагласила, власт СНС-а је до врхунца довела “пљачкашку нео-либералну економску политику претходне власти која је створила колонијални модел привреде са три основна циља“:

– 1. слабљење државе и укидање њене економске суверености,
– 2. економско уништење грађана и
– 3. енормно обогаћење партијско-корпоративне олигархије која данас броји 43 милијардера и 33.000 милионера, који су у 80% случајева своја богатства стекли у пословима са државом, док у Србији не постоји ни порез на луксуз ни порез на богатство.

– Методе растакања економског, финансијског, привредног и прехрамбеног суверенитета Србије су комплексне, трају деценијама а осново оруђе је корупција, која је у Србији највиша у Европи, и због које су грађани Србије сиромашни. Србија је постала трећа најсиромашнија држава у Европи, медијалне зараде грађана (500 евра) скоро су дупло мање од потрошачке корпе (850 евра) , милион пензионера прима 200 евра, док су поскупљења и цене животних намирница и горива у Србији највиши не само у окружењу, него и у великом броју европских земаља. И БДП по глави становника у Србији је шест пута мањи од европског просека, али и од земаља у окружењу (БДП по глави становника у Србији износи само 7.350 евра, док је у Црној Гори 9.500 евра, у Хрватској 16.500 евра а у Европској унији 45.750 евра) – навела је проф. др Миленковић.

Он је оценила да домаћа индустрија готово да не постоји, да је тржиште заробљено, те да је конкуренција угушена монополима и олигополима.

– Учешће страних банака на финансијском тржишту је преко 90%, стране компаније добијају и по 150.000 евра по радном месту, док наши грађани раде за минималац, домаћи привредници који пуне буџет са преко 65% у извозу учествују са само 3 одсто, курс динара је нереалан и погодује само увозу, док Народна банка Србије нема права да финансира ни државу ни домаћу привреду, па је унутрашње задужење српске привреде и грађана готово достигло српски јавни дуг (40 милијарди евра), док се бруто друштвени производ вештачки повећава троструко преплаћеним коруптивним инфраструктурним пројектима – каже потпредседница Двери.

Према њеним речима, због губитка економске суверености, због колонијалног типа привреде и високе корупције која однесе 40% укупног буџета, Србија и њени грађани економски пропадају.

– Овоме се може супротставити само економска политика економског патриотизма коју заступа програм Националног окупљања – повратак монетарне суверености Народне банке Србије, увођење реалног курса динара и стварање домаће Развојне банке, реформа пореског система и прерасподела богатства кроз коначно испитивање имовине јавних функционера свих власти до сада, кроз прогресивно опорезивање, порезе на луксуз и богатство и драстично повећање пореза најбогатијима – и нови привредни развој заснован на разним облицима подршке домаћој привреди и обнови индустрије, пре свега у граничним и девастираним подручјима Србије где је неопходно задржати и вратити становништво – нагласила је Тамара Миленковић, која је и аутор Економског програма Двери “За паметан економски развој“.