Прочитај ми чланак

Др Јакшић са Косова јавља: Куртијеви људи на Вучићевој СНС изборној листи! ВИДЕО

0

Пре скоро три месеца председник Србије је тријумфално изјавио о „малој тактичкој победи“ над Приштином која се огледа у томе да возила са регистарским таблицама КМ остају да важе. Међутим, да ли је тако?

У последњих десетак дана више од 1000 возила са српским регистарским таблицама власници су
пререгистровали у сепаратистичке РКС регистарске таблице. Званични Београд ћути а нарочито се не оглашава Александар Вучић да објасни Србима на Косову и Метохији да то није била „мала тактичка победа“ него велики стратешки пораз Београда. И не смо то, МТС Доо ако као ћерка фирма Телекома у Косовској Митровици, сигурно уз дозволу званичног Београда, позива Србе да до краја године сви промене српске регистарске таблице са таблицама самопроглашене републике Косово. Било би смешно да није тужно.

Како иначе објаснити власницима Србима који су пожурили не верујући у малу тактичку победу Александра Вучића да замене КМ регистарске таблице са РКС због чега су им возила била запаљена највероватније на препоруку активиста „Српске листе“. Нажалост, ово је још један пораз Александра Вучића у сукобу са Аљбином Куртијем, да ли је стварни или договорени показаће време.

На несрећу, председник Србије се не зауставља на томе. Он опет тријумфално изјављује да ће он све да потпише када је у питању јужна српска покрајина само неће сагласност да Косово и Метохија буде чланица Уједињених нација. Значи за председника није спорно да самопроглашена рапублика Косово постане и чланиц УНЕСКО-а и да се онда власт у Приштини брине о српским манастирима и светињама као о духовном наслеђу Албанаца, па да прихвати све њихове државне симобле, да отвори дипломатску мисију у Приштни и све оно што је предвиђено Француско-немачким планом.

А када је у питању чланство у УН то је опет ружна превара Александра Вучића јер се Србија о томе
најмање пита. О томе одлучују сталне чланице Савета безбедности, пре свега Русија и Кина.

Када то све што је обећао потпише сепаратистичкој творевини званој република Косово трасираће
пут за узлазак у ЕУ као и у НАТО пакт. Дванаестогодишње вођење националне и државне политике од стране једног човека Александра Вучића тиме ће доживети своје финале. Србија ће остати без скоро 17% своје територије, без неизмерног рудног богаства, без своје историје, традиције и својих корена али ће зато браћа Вучић постати најбогатији Срби на кугли земаљској.

Да ли ће председник Србије и његови потомци уживати у тако стеченом богатству оствареном на један прљав и недостојан начин показаће време. За све Србе широм света остаје један важан задатак. Да се никада не помиримо са губитком Косова и Метохије и да се стално боримо да га вратимо под своју матицу.

И нека да Бог да се оствари давно изречена крилатица – Догодине у Призрену.

Како радили тако нам Бог помогао.