Прочитај ми чланак

ДОВЕДЕНИ ПРОВОКАТОРИ ПОКУШАЛИ ДА ИЗАЗОВУ ИНЦИДЕНТ У КУРШУМЛИЈИ, грађани их отерали

0

Група од десетак непознатих људи покушала је да изазове инцидент у тренутку када је грађанима Куршумлије, који су се вечерас окупили на 12. протесту “1 од 5 милиона”, покушао да се обрати један од оснивача Савеза за Србију – Драган Ђилас.

Ђилас је био трећи говорник на скупу у Куршумлији и чим је најављен из масе се појавила група оних који су почели да добацују и упућују му погрдне речи.

Тада су остали људи кренули ка њима и тренуци су фалили да дође до физичког сукоба, који је спречила полиција телима правећи кордон између десетак мушкараца и осталих грађана.

Они који су довикивали су после тога отишли у непознатом правцу, а Ђилас се уз још јачу буку и одушевљење окупљених обратио, позивајући грађане их да се смире и да не наседају на провокације људи који су очигледно “послати да изазову инцидент“.

“Они само раде свој посао, за то су плаћени. Немојте људи да обраћате пажњу на њих. Ви сте храбри и часни грађани, а ово је још један показатељ да се све променило, да је власт нервозна”, рекао је он.

Један од организатора протеста из Куршумлије рекао је да је реч о људима који нису из тог града и да су плаћени и доведени да изазову инцидент, а да им је „народ спонтано одговорио“. Током протеста од окупљених се могло се чути да су “букачи”људи који су дошли са аутомобилима косовских таблица, те да су током дана виђени и у Брусу, где је организован такозвани протест подршке тамошњем председнику Милораду Јеличићу Јутки (СНС), којег његова бивша секретарица и друге жене оптужују за злостављање.

Вечерашњи скуп у Куршумлији био је један од масовнијих до сада, а поред Ђиласа, окупљенима су се обратили и Никола Јовановић, шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини града Београда и потпредседник Народне странке, и Жељко Веселиновић, председник УСС “Слога”.

Ђилас: Све се променило у ова три месеца

Драган Ђилас поздравио је окупљене грађане речима да је Куршумлија град који је први уз Београд кренуо у протесте који су променили Србију.

„Питате ме шта се променило у ова три месеца колико протестујемо? Све се променило“, навео је Ђилас и додао да ни у једном месту Александар Вучић, који је због масовних грађанских протеста кренуо у измишљену кампању „Будућност Србије“, више не може да скупи ни хиљаду људи из тог места.

“У Смедерево је довео 72 аутобуса и скупио 3.000 људи. У Сремску Митровицу 55 аутобуса, а било је мање људи него у Смедереву. Неће више људи да иду за Вучићем, схватили су да нема ту будућности, да нема идеја, да све што је обећао – слагао је“, поручио је Ђилас.

Ђилас је истакао да је Куршумлија град од којег је држава увек узимала, град којег се сете само за порез и регрутацију, град који је сијао стотинама Карађорђевих звезда, а у којем је данас мрак. Људи из Куршумлије одлазе јер више не могу да издрже, навео је он.

„Србија треба да се развија цела, а не само један њен део. Петнаест милиона евра дају за гондолу у Београду, док Куршумлија умире. Није патриотизам дати три милиона евра за јарбол док нам се школе гасе, болнице пропадају. Није ова земља толико сиромашна да нам неко отвара фабрике и каже будите срећни са 25.000 динара. То је недостојна плата за било какав посао“, поручио је Ђилас.

Ђилас је онима који су се „заклињали на Уставу, а сада би да прекрајају наше границе и дају наше територије“, поручио да немају права на то:

„Није идеја мењање граница, већ помирење између људи. Идеја је да радимо за плате које су пристојне, да нам деца остану и да се школују овде, хоћу земљу у коју ће моја деца моћи да се врате. Будућност је у томе да наша деца почну да се враћају и заједно са нама граде државу, јер доста смо ратовали, доста смо живели лоше, време је да и нама сване!“

Ђилас је казао да ће се Србија променити, и то ће се видети оног момента када више не буде постојала ТВ Пинк која лаже људе, када више не буде било новина које сваки дан прете новим ратовима.

Јовановић: У Куршумлији су људи од гвожђа, а гвожђе се не савија тако лако!

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић поздравио је окупљене речима да су „били и остали гвоздени“, прави потомци Гвозденог пука.

„Гвоздени сте зато што истрајавате упркос економској беди, лошој инфраструктури, провокацијама са друге стране административне линије, али највише зато што истрајавате упркос накарадној власти из Београда. Истрајавате јер не желите да најгори одлучују о вашој судбини“, поручио је Јовановић.

Јовановић је истакао да актуелна власт иде „логиком да јој је Куршумлија непотребна“:

„Не требају им сведоци потпуно погрешне економске политике, не требају им сведоци тога да млади одлазе а најстарији плаћају цех. Треба им пуста Куршумлија да би могли сутра да кажу не „не вреди се ни борити за Косово и Метохију“. То је њихова логика.

Њих не занима развој сопствене земље, већ само да узму провизију од сопствене земље. Не занимају их велике плате, јер кад су плате мале, јефтиније ће купити глас на дан избора. Не занима их да љуи остану у Србији, јер што нас је мање, мисле да ће нас лакше уценити. Зато са њима нема компромиса! Морају да оду!“

Он је казао и да се власт преварила мислећи да „Пинком могу да нам попију сву памет“, а заборављају да је ово „народ Тесле и Пупина“.

„Помислили су да ће нас уценом и немаштином сломити, али заборављају да су у Куршумљи људи од гвожђа, а гвожђе не може лако да се савије“, поручио је Јовановић.

Веселиновић: 13. априла сви у Београд да најуримо лоповску власт!

Један од оснивача СзС и председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић истакао је да му је велика част што говори пред грађанима Куршумлије и позвао их да 13. априла дођу у Београд на велики народни протест да „заједно најуре лоповску власт“.

„Све ћемо вратити на своје место. Радници ће живети достојанствено, неће радити за 25.000 динара, већ за минимум 350 евра код свих оних који добијају субвенције од државе. Бићете обештећени ви борци који сте гинули пре 20 година бранећи нашу државу, а данас исти они који су тада отимали станове и новац, терају људе у рат“, поручио је Веселиновић.

Он је додао и да министра одбране Вулина треба да буде срамота, јер „са 50 година иде да учи како се држи пушка, а кад је требало да ратује, он је дезертирао“.

Иако се власт труди да фингираним статистикама лажира стварност, истина се више не може сакрити, а то је да је Србија постала земља у којој је радничка класа дотакла дно, навео је Веселиновић. „Ссве што Александар Вучић изговори јесте лаж, али на сву срећу, Србија се пробудила“, поручио је он.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!