Прочитај ми чланак

ДОДИК ЗА ПРОАМЕРИЧКУ ТЕЛЕВИЗИЈУ: „Пре ће Република Српска из БиХ, него БиХ у ЕУ“

0

dodik 77

Председник Републике Српске Милорад Додик сматра да ће се Република Српска пре одвојити од Босне и Херцеговине него што ће БиХ ући у Европску унију.

Додик каже да је Европа БиХ дала „жешће и теже“ услове него што су били пре годину дана и да међународна заједница „чува БиХ насиљем“, те да зато земља не може опстати.

„Осим питања механизма координације и пресуде Сејдић-Финци,сада имамо још један услов — да Европска комисија процени да се ради о напретку по питању економских реформи“, прецизирао је Додик, запитавши се „какве то реформе БиХ има“, преносе српски медији Додикову изјаву за ТВ Н1.

Он је напоменуо и да Хрватска више не скрива да жели да помогне хрватску компоненту и незаобилазна је и у Федерацији и у БиХ.

„Народ мора да схвати да у БиХ ништа не функционише… Ја никада нисам покушавао да срушим Устав БиХ, али сам се супростављао рушењу уставног поретка“, казао је Додик додавши и да СНСД има довољно позиција на нивоу БиХ да може да утиче на политичку ситуацију.

Он је говорио и о недавно усвојеном Закону о јавном реду и миру у РС, који је доживео бројне критике јер обухвата и друштвене мреже, истакавши да њиме нико није спречен да јавно изнесе мишљење, али да ће недопуштена врста јавне комуникације бити, вероватно, процесуирана.

(rs.sputniknews.com, N1, фото: Сергеј Пјатаков)