Прочитај ми чланак

Додик: Тужни смо због пресуде Караџићу – притисци на Републику Српску никада нису престајали

0

Република Српска је неспорна чињеница и трајна категорија и пресуда појединцу не може је довести у питање, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик.

– Хашки трибунал имао је амбицију да буде место помирења и правде, а у суштини се није показао као део објективне правде и место за помирење, што је потврђено и пресудом првом председнику Републике Српске Радовану Караџићу – рекао је Додик.

Он је за „Глас Српске“ напоменуо да таква пресуда не може имати никакве импликације по Српску.

Додик је рекао да већина људи доживљава ту одлуку као политичку, а не одлуку засновану на праву, те напоменуо да је кривица била на свим странама, али је чињеница да се суди само политичком и војном руководству Републике Српске.

– Одговорност је резервисана само за Србе и говори о томе да Хашки трибунал не може бити мјесто правде – истакао је Додик и додао да нико не спомиње 150.000 Срба из Сарајева, да за то нико није одговарао.

Додик каже да међународни притисци на Републику Српску никада нису престајали, да су само мењали интензитет, али да је „Српска, без обзира што је данас тужна, још више окупљена око себе у одбрану онога што јесте“

(Срна)