Прочитај ми чланак

Додик: РС истрајно ка независности

0

republika-srpska

Босна и Херцеговина се показала као несигурно уточиште за Републику Српску, која жели да ојача своје позиције и аутономију до независности, каже председник РС Милорад Додик.

Додик је рекао да је неизвесно када ће Република Српска да постане независна, али да је тај циљ зацртан, преноси Танјуг.

„Не знам када ће РС постати независна, неће ни јуче, ни данас, ни за два дана, али сам уверен да истрајавање на том концепту може да јача и њену аутономију“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Председник РС је навео да има и оних који су против тога, указавши притом да опозиција у Српској показује спремност за јачање БиХ.

Савез независних социјалдемократа, чији је Додик председник, остаје у коалицији с Демократским народним савезом, којем је понуђено да да кандидата за члана Председништва БиХ из РС, на општим изборима заказаним за октобар.

„Уколико они то не буду хтели, имамо свог кандидата и за ту функцију“, рекао је Додик који је кандидат владајуће СНСД за председника РС, пренели су локални медији.