Прочитај ми чланак

Добар “на чашици”: Пијани председник поново на челу Пожеге (ВИДЕО)

0

Претходног дана конституисана је нова-стара општинска власт у Пожеги, а на место председника поново је изабран Ђорђе Никитовић, у јавности познат као најмлађи општински функционер, али и по снимку где у пијаном стању пада преко столова.

Подсетимо, наш портал је недавно објавио видео снимак на којем Никитовић пада преко столова на званице на једној прослави. Председник Општине Пожега се бранио изјавом да је тај снимак од раније, те да је намерно пуштен сад како би се њему направила штета.

Đorđe Nikitović Foto:Screenshot/Instagram

“Тај снимак је настао много пре него што сам био председник општине. Очигледна је намера да ми се нашкоди”, рекао је он за Нова.рс.

Ботови на челу Скупштине

Именовању Никотовића на место првог човека Пожеге, претходило је конституисање Скупштине општине. На место председника овог општинског органа именован је Дејан Мркић, док је на за његову заменицу изабрана Олгица Крсмановић. Њих двоје су од раније препознати у Пожеги као најактивнији напредњаци на друштвеним мрежама, па се ово именовање тумачи и као награда за минули рад. Поред промовисања сопствене странке, Дејан Мркић и Олгица Крсамновић су неретко остављали и коментаре у којима критикују и вређају опозиционе лидере и активисте у Пожеги.

Подсетимо, поред тога што је најмлађи општински функционер, Никитовић је познат и по томе што је као председник општине припремао дочек за премијерку Ану Брнабић. Тада је општинска власт, са њим на челу, донела одлуку да преко урушених и запуштених локале преко пута Културног центра постави велике постере који осликавају пожешки трг и статуу Милоша Обреновића.

Међутим, непознате особе су током ноћи поцепали постере, те су због тога запослени у општини морали да лепљивом траком доводе у ред постере.

Foto: Privatna arhiva

“Пошто локално руководство није желело да разгневи своју царицу тужним и ружним призорима, похитало је да ‘сагради село’ за један дан. Надајмо се да ће царица бити задовољна, јер није добро ако не буде – она води функционерску кампању у корист локалних руководилаца. Срамота би било да остану дужни за тако велику услугу”, саопштила тим поводом опозициона Иницијатива за Пожегу.

За заменика Ђорђа Никитовића изабран је Иван Новаковић, а уз напредњаке, владајућу већину у Скупштини општине Пожега чиниће и Социјалистичка партија Србије.