Прочитај ми чланак

ЂУРИЋ НАПУСТИО КОСМЕТ: Вучић се ускоро обраћа јавности

0

Председник Србије Александар Вучић обратиће се вечерас јавности око 21 час у згради на Андрићевом венцу, где је у току седница Савета за националну безбедност.

 
 20:07 – ЂУРИЋ УШАО У СРБИЈУ

Foto: Tanjug, AP

 
Марко Ђурић је преко административног прелаза Мердаре ушао у Централну Србију

 

20:04 – ЂУРИЋ ПОЗДРАВИО ОКУПЉЕНЕ ГРАЂАНЕ

Марко Ђурић је током депортовања ка административном прелазу Мердаре грађане у Приштини који су му звиждали, поздравио из оклопног возила подигнутим палцем, преноси ТВ Пинк.

19:42 – У СЕВЕРНОЈ МИТРОВИЦИ УЗНЕМИРЕНО, У ЈУЖНОЈ „ПОД КОНТРОЛОМ“

Док су се у северној Митровици стотине Срба окупиле поред моста на Ибру, где је са њима разговарао Никола Селаковић, у јужном делу тог града ситуација је мирна и под контролом, како каже Нехат Тачи, директор региона за јужну Митровицу.

Селаковић је грађане позвао на мир и да сачекају заједно да чују шта ће рећи председник Србије Александар Вучић после седнице Савета за националну безбедност.

Нехат Тачи је рекао за косовске портале да је полиција, шта год да се догоди, у стању да очува ситуацију под контролом.

Градоначелник јужне Митровице, Агим Бахтири, апеловао је на грађане да буду мирни и да се не окупљају на мостовима.

У току седница Савета за националну безбедност

Председник Србије Александар Вучић стигао је вечерас у зграду Председништва на Андрићевом венцу, где би ускоро требало да почне седница Савета за националну безбедност

Председник Србије Александар Вучић стигао је вечерас у зграду Председништва на Андрићевом венцу, где се одржава седница Савета за националну безбедност.

На састанак су стигли и премијерка Ана Брнабић, министри Небојша Стефановић, Ивица Дачић, Нела Курбуровић, Александар Вулин, шеф БИА Братислав Гашић…

Председник Србије заказао је хитну седницу Савета за вечерас након хапшења директора Канцеларије за КиМ Марка Ðурића у Косовској Митровици, који је затим пребачен у Приштину, а према последњим информацијама, „депортован“ је у централну Србију

Како је новинарима речено, обраћање председника Србије очекује се око 21 час.
Грађани северног дела Косовске Митровице окупљају се на главном тргу где је организован пренос обраћања председника Србије Александра Вучића.
 

Вук Станковић: Албанци „сахранили“ преговарачки процес

Хапшење Марка Ђурића је изрежирано са циљем да се додатно притисне Србија, а Албанци су тим чином готово у потпуности „сахранили“ преговарачки процес, оценио је вечерас политички аналитичар Дејан Вук Станковић.

Марко Ђурић био је, каже, у мирној мисији на Косову, а ухапшен је као криминалац и спровођен по улицама Приштине, што представља, оцењује, облик јавног понижавања представника државе о којем међународна заједница ћути.

Ракић: Иницијатива да Српска листа напусти владу у Приштини

Руководство Српске листе усвојило је иницијативу за напуштање владе у Приштини и о овој одлици ће обавестити председника Србије Александра Вучића, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић.

„Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла“, навео је Ракић.

У акцији косовске полиције повређен сниматељ РТС-а

Током акције у којој је данас ухапшен шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић косовска полиција напала је и повредила сниматеља РТС-а Владимира Милића, преноси јавни сервис.

Он је повређен током акције косовских специјалаца у Митровачком двору, у којој су полицајци користили сузавац и шок-бомбе.

Шешељ: Затражити пријем у ОДКБ

Лидер радикала Војислав Шешељ је изјавио вечерас да Албанци ништа не би могли да ураде без подршке споља, а пре свега Американаца, и изразио уверење да ће председник Србије Александар Вучић остати чврст у овој ситуацији.

Шешељ је рекао да би већ сутра тебало да се одржи ванредна седница парламента на којој би се, како каже, затражило да постанемо пуноправна чланица ОДКБ.