Прочитај ми чланак

Ђурађ Јакшић: У Новом Саду ништа ново осим „гарнираног“ Чанка!

0

Интересантна чињеница односи се на то да овај пут није обичан Чанак коалициони партнер напредњака већ је сада Чанак гарниран чувеним борцем за рушење Уставног поретка Републике Србије и стварање државе Војводине који се зове Александар Оџић, истакао је за портал Српска ствар председник одборничке групе Српске радикалне странке др Војислав Шешељ, Ђурађ Јакшић.

Српска радикална странка гласала је, на данашњој седници, против избора градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа града Новог Сада. „Српска радикална странка остаје опозиција у новосадској скупштини и у наредне четири године као и у претходном периоду бићемо једини прави и истински глас народа и разума у новосадском парламенту. Ако има нешто добро што се десило данас на седници Скупштине града то је да је коначно после 90 дана, пуна три месеца, до сада невиђене мистерије и зида ћутања и нагађања као и медисјког иживљавања и спинова – новосађани су коначну чули ко ће чинити градску власт наредне четири године“, рекао је господин Јакшић и додао:

„Нови сад је изгубио два месеца у напредњчком чекању да им свевидеће око мигне да су коалициони партнери „другарице и другови“ из Социјалистичке партије Србије и Нeнад Чанак. Интересантна чињеница односи се на то да овај пут није обичан Чанак већ је сада Чанак гарниран чувеним борцем за рушење Уставног поретка Републике Србије и стварање државе Војводине који се зове Александар Оџић.

Пуна три месеца режимски таблоиди и медији су свакодневно бомбардовали јавност „провереним“ информацијама да је Вучевић најозбиљнији кандидат за председника Владе, министар полиције, министар правде, потпредседник Владе, председник Народне Скупштине Републике Србије а по повратку Александра Вучића из Америке медији су писали да се води рововска битка између Ане Брнабић и Милоша Вучевића за премијерско место“ истакао је Ђурађ Јакшић.

Крајње неозбиљно је ово вишемесечно замајавање јавности али је неозбиљно и према самом Милошу Вучевићу, кога су сељакали од ресора до ресора, с тим да само није био кандидат ресора који води Зорана НАТО Михајловић.

„Новосађани су већ почели да збијају шале да су поуздано чули да је Милош Вучевић најозбиљнији кандидат за министарску функцију.Српска радикална странка сматра да Нови Сад има потенцијал и финансијски кредибилитет да се неупоредиво брже и енергичније развија него што је то био случај у последњих осам година од како се Милош Вучевић налази на челу Новог Сада.

Нас српских радикала у овом сазиву нема много, има нас троје, али довољан је и један радикал у Скупштини да се чује глас народа у новосадском парламенту. Српска радикална странка је спремна да подржи све одлуке које су добре и које су у корист грађана али ће оштро политички критиковати нерад, немар, лоповлук, јавашлук и све оне одлуке које су штетне по град и грађане Новог Сада“ закључио је шеф одборничке групе, Ђурађ Јакшић.