Прочитај ми чланак

ЂУКАНОВИЋ (СНС) И РАДИКАЛИ СЛОЖНИ: Зорана „резервни играч“ Америке

0

Због порука америчког дипомате поново варнице у Влади и поново су главни актери Александар Вулин и Зорана Михајловић. Наиме, у низу разговора које је Брајан Хојт Ји имао у Београду, највише полемике изазива онај са потпредседницом владе.

Интересантно је да су радикали ти који су означили Михајловићеву као „резервног играча“ Вашингтона у Србији, док се идентична теза о наводној алтернативи за Вучића појавила и у колумни посланика СНС-а Владимира Ђукановића.

Човек који је уздрмао политичку сцену у Србији. Једним апсолутно отвореним и искреним разговором – без осмеха. И разговорима на којима осмеха није мањкало. Необично много забринуло је поједине напредњаке то што се званичник Стејт департмента срео са потпредседницом Владе.

„Сусрет са Аном Брнанић је био небитан, крајње протоколаран, са Вучићем је био жесток сукоб, а са Зораном Михајловић је било више него срдачно. Преведено на прост језик – Вучићу тебе рушимо, Зорана ти си наш главни фаворит да водиш државу“, написао је Владимир Ђукановић у колумни за Блиц.

Не само напредњак Валдимир Ђукановић. И Шешељеви радикали у истом дану имају исту бојазан – да се потпредседница Владе са америчким званичником није састала само зато да би му поклонила монограм у златовезу.

Н1: Зашто је за Вас проблем само сусрет са потпредседницом Владе?

„Зато што је пуно симболике у свим тим његовим сусретима. Издвајањем Зоране Михајловић из Владе Србије јасно даје до знања да је она алтернатива Александру Вучичу и његовој политици, јер Зорана Михајловић од раније је позата по антируским ставовима“, сматра посланик СРС Милорад Мирчић.

Последњи у низу спољнополитичких ставова Зоране МИхајловић је онај дат Вечерњим новостима.

„Сви су нам потребни као пријатељи – и САД, и Русија и Кина и Британија и Немачка. Али такође нико од нас не може добити благослов ако нас склања са европског пута“, написала је Михајловић.

Изјава довољна за реакцију колеге из Владе.

„Да о Србији одлучују представници бившег режима нисам сигуран да се као 2008. године не бисмо преко ноћи, а без отпора, нашли у некој другачијој држави. Вољом народа и на срећу Србије они не одлучују баш као што не одлучују ни неки чланови садашње власти попут Зоране Михајловић“, поручио је министар одбране Александар Вулин.

За коментар – потпредседница Владе данас није имала времена.