Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Вучић и Ђукановић да се договоре

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се саопштењем поводом, како се наводи, „неистина које је изнео Александар Вучић“, а поводом гостовања у емисији „Хит твит“ на телевизији Пинк.

„Једно саопштење би било недовољно за све Вучићеве лажи и спинове, стога користим прилику да разобличим једну коју сматрам посебно гнусном: да сам ја некакав савезник Мила Ђукановића“, наводи се у саопштењу.

У синоћњој емисији приказана је фотографија на којој се види председник Црне Горе Мило Ђукановић у близини Млађана Ђорђевића и епископа будимљанско-никшићког Јоаникија. Вучић је фотографију коментарисао доводећи у везу Ђорђевића и Ђукановића.

„Вучић по обичају лаже, па тако није објаснио да је фотографија усликана 2006. године на пријему на Цетињу поводом одликовања митрополита Амфилохија високим руским признањем – Орденом Андреја Првозваног. На оригиналној фотографији управо митрополит Амфилохије седи са десне стране од Ђукановића, што је овде тенденциозно исечено“, каже Ђорђевић.

Лидер Ослобођења је додао и да свако ко прати политику зна његов однос према режиму Мила Ђукановића, као и чињеницу да је у Црној Гори више пута био проглашаван непожељном особом због помоћи српским политичким и друштвеним структурама у тој земљи.

„Чак ме је и сам Ђукановић на једном митингу назвао непријатељем Црне Горе број један.“
Он је истакао да је индикативно то што Вучић у овом тренутку „спинује о Црној Гори“, узевши у обзир да су у претходним данима на видело, како каже, испливале везе црногорских криминалних кланова са Српском напредном странком.

„Са друге стране имате Александра Вучића, који са режимом Мила Ђукановића одржава бројне политичке, пословне и криминалне везе. Уосталом Беба Поповић им је заједнички саветник. Па управо је Вучић на све начине покушао да опструира формирање нове владе у Црној Гори и да спасе свог партнера Ђукановића. Заједно су водили координирану медијску хајку на покојног митрополита Амфилохија, а исто сада чине са епископом Јоаникијем“, наводи председник Ослобођења.

„Молим Вучића и његовог партнера у злочину Мила Ђукановића да се договоре и ускладе шта причају, да ли сам ја непријатељ или савезник потоњег“, закључује Млађан Ђорђевић.