Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Враћање аутобуса са Јариња резултат Вучићеве политике

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се поводом вести о враћању два аутобуса са путницима и поклоницима из Србије са административног прелаза Јариње. Наиме, њима су службеници тзв. Косовске полиције одбили улаз у покрајину.

„Ово је прави резултат и права мера девет година Вучићеве косовске политике. Пре девет година, ту није било граничног прелаза, нити је било тзв. косовске полиције, нити је било потребно најављивати посете“, истакао је Ђорђевић.

Он је подсетио да је актуелни режим у Београду наслеђену политику статусно неутралног дијалога на техничком нивоу подигао на ниво шефова држава и разговора о статусу:

„Преговори пре 2012. године су вођени да олакшају животе људи, а Александар Вучић их је довео до нивоа нечега што се зове међусобно признање Србије и Косова“, истиче лидер Ослобођења.

Према Ђорђевићевим речима, то није било довољно, већ је албанска страна добила и значајне повластице.

 „Док је Србима потребно да се два дана раније најаве да би ушли на Косово и Метохију, дотле захваљујући Вучићевом Малом Шенгену Албанци слободно прелазе границу Албаније и Косова, а могу слободно да улазе чак и у Србију.“

Он је подсетио на познате примере припадника албанског подземља који слободно послују у Србији:

„Уместо да испитује послове Насера Кељмендија, Неџмедина Зекаја, Исмета Османија, Ментора Бећирија и осталих сумњивих лица, БИА и српске службе прогањају Милана Думановића и остале поштене полицајце који указују на незаконита поступања.“

“Покрет Ослобођење, такође, предлаже мере реципроцитетних мера, које би погодиле како поменута сумњива лица, повезана са лажном владом у Приштини, тако и албанске ауто-превознике са Косова и Метохије,” закључио је Ђорђевић.

Подсетимо, покрет Ослобођење је почетком године међу првима указао на везе између Српске напредне странке, припадника српских безбедносних служби и албанског подземља, чији су многи чланови ветерани терористичке ОВК.