Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Велеиздајник Вучић да призна да је предао енергетику на северу КиМ

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас председника Србије Александра Вучића да се „окане лажи, оптужби, медијских играрија и пренемагања по телевизијама“ и да призна „српској јавности, а пре свега Србима на Косову и Метохији, шта ће се од 14. децембра десити са системом дистрибуције електричне енергије на северу Косова“.

„Велеиздајник Вучић нека једном у животу престане да буде кукавица и нека призна шта је то потписао и предао“, рекао је Ђорђевић. Он је додао да, за два дана откад је покрет Ослобођење објавио ову вест, „осим личних напада и празних прича да снабдевање струјом неће бити угрожено, ниједна институција није демантовала чињенице о предаји система Албанцима“.

Он је подсетио да су медији објавили да од 14. децембра систем прелази у руке приштинског предузећа КОСТТ, те да Србија од тог датума више неће снабдевати српска домаћинства електричном енергијом. Према његовим речима, Електромрежа Србије је још пре два месеца обавестила запослене у трафо центру Валач да се изјасне да ли желе да пређу под окриље албанског предузећа. 

„Покрету Ослобођење се у међувремену јавило више радника овог предузећа са севера Косова који су нам потврдили да систем више неће припадати Србији. Неки од њих се већ припремају за исељење из јужне српске покрајине. Вучић је директан саучесник у процесу чишћења Срба са Косова“. 

Лидер Ослобођења је такође упитао „шта ради министарка енергетике Зорана Михајловић, да ли има времена да се бави енергетиком на Косову и Метохији, у паузи промовисања пројеката рударског концерна Рио Тинто и других прљавих инвеститора који ће оставити уништену животну средину и пустош по Србији. Да ли је свесна да овим постаје директан саучесник у издаји Косова“. 

„Пре свега зарад Срба на Косову, а затим зарад суверенитета и безбедности Србије, они морају да признају шта ће се десити 14. децембра и какве ће то последице имати“, рекао је он и додао да је Србији „доста лажи и распродаје“:

„Шта је следеће што ће велеиздајник Вучић предати Албанцима у својим трговинама? Свима у Србији је јасно, он је доведен да корак по корак оствари независност Косова и на томе ради боље него било који албански лобиста. Србима је доста тога. Вучић ће за своју издају одговарати, а покрет Ослобођење ће након смене власти поништити све потписано са злочинцима Харадинајем и Тачијем“, закључио је Млађан Ђорђевић.