Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Амерички предлог за обнову Генерлаштаб је лицемеран, нека се САД извини

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изјавио је данас да је понуда америчке делагације, која је боравила у Београду, да та земља „обнови зграду српског Генералштаба – „лицемерна“.

Ђорђевић је, у писаној изјави, рекао да се „злочинац враћа на место злочина и лицемерно мисли да ће давањем комерцијалних кредита за обнову разорених здања српског Генералштаба ‘откупити’ и ублажити бол породица погинулих, рањених, са Косова протераних, али и од последица уранијумских пуњења пројектила смртно оболелих грађана Србије“.

Foto: Screenshot/YouTube

„Амерички пријатељи (председника државе) Александра Вучића тим гестом се не могу искупити ни за отимање 17 одсто српске територије, нити за насилно инсталирање НАТО базе на рушевинама царских двора Немањића, у завичају цара Душана, поред Урошевца“, рекао је Ђорђевић.

Такође је поручио Вучићу да их позове да уместо реконструкције зграде Генералштаба, која симболизује кањон Сутјеске и ослободилачку прошлост, „сваке године признају своје злочине два пута, у ноћи између 29. и 30. априла, и у ноћи између 7. и 8. маја, када су кобне 1999. године, најтеже бомбардовали те исте зграде и цео Београд“.

„Докле ће Вучић и (Ивица) Дачић да лажу грађане Србије и нашу братску Русију, и понижавају пријатељску Кину, чији су грађани такођје изгинули у НАТО бомбардовању кинеске амбасаде у Београду, тако што пристају на сва условљавања и захтеве Вашингтона само ради властитих фотеља и личне користи, не обазирујући се на интересе државе Србије и српског народа“, истакао је Ђорђевић.