Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Вучићу, с ким си то причао о фудбалу, па те прислушкивала полиција?

0

„Господине министре, рекли сте да је Александар Вучић прислушкиван 1572 пута. За једно прислушкивање Мариника Тепић је дала доказ да је у питању Миша Вацић. Са ким је председник државе Србије разговарао осталих 1571 пут? Ко су ти „добри момци“ са којима је причао о фудбалу, па је упао на мере и прислушкиван? Како се зову ти момци, да ли су оптужени за било каква дела, да ли су ухапшени“ , упитао је данас председник Странке слободе и правде, Драган Ђилас на конференцији за новинаре испред „Центра Сава“ где је одржана седница Скупштине Београда.

„Уосталом, председниче Србије, не морате на полиграф. Довољно је да грађанима у једном од ваших сталних термина на вашим телевизијама емитујете све те снимке. Зашто их кријете? Нисте причали са криминалцима? Нисте причали о криминалу? Па емитујте снимке на националним телевизијама, да чујемо председниче, са ким сте и о чему причали“, поручује Ђилас и додаје:

„Само објављивањем снимака на телевизији са националном фреквенцијом може да се докаже да клан Вељка Беливука није производ ове државе и ове власти“, указује Ђилас и подсећа:

„Захтев да се преиспита безбедност грађана у престоници Србије опозициони политичари поднели су још 2018. године, али на овај захтев СНС, СПС и скупштинска већина одговорила је да не постоји ниједан разлог да се у Скупштини говори о безбедности Београда. Господин Весић је рекао да то није место где се о томе прича. Рекли су нам да министар полиције ради сјајан посао, да је криминал искорењен у Београду, да нема никакве потребе да се о томе разговара. Предлагачу те иницијативе је чак одузета реч и угашен микрофон, а 29 месеци касније Скупштина града Београда расправља баш о тој теми“.

Поставља се, како каже Ђилас, суштинско питање, јер је у Београду је у међувремену било још 29 ликвидација мафијашко-криминалног карактера – Да ли се нешто од тога могло спречити?

„ Да ли господо осећате одговорност за та убиства, за отмице које су се десиле за ових 29 месеци? За то што смо видели у медијима да су ти злочинци секли и руке и делове тела људима? За сва пребијања, за сваки грам дроге који је продат док сте нам ви говорили да је Горан Папић велики професионалац који спасава децу од наркотика. Заборавили сте да кажете да ради за клан Вељка Беливука, да вози ферари и има ко зна колико станова у Београду и црногорском приморју“, поручује Драган Ђилас.