Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: ТВ Пинк и слични медији су фабрике мржње и лажи које трују

0

Један од лидера Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је у Новом Саду да су медији попут ТВ Пинка "фабрике мржње и фабрике лажи које трују". Ђилас је рекао да ће један од знакова да је Србија постала нормална земља бити дан када ТВ Пинк изгуби националну фреквенцију за емитовање програма.

„Али тако што ће постојати институције које ће проценити да ли они испуњавају услове за националну фреквенцију која је јавни ресурс. Такви медији су фабрике мржње и фабрике лажи које трују, шире мржњу и хушкају људе једне на друге по партијској припадности. Време је да престанемо да се делимо“, казао је Ђилас на синоћној трибини опозиционог СзС-а у Радничком дому у Новом Саду.

Wikimedia Commons

Он је поновио да „у историји није било већег лажова од Вучића“.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да су у Србији заробљене институције, људи и медији, а „фабрика лажи ради у три смене“.

„Дужни смо да се супротставимо, дужни смо да гасимо пожар заједно а не да гледамо разлике“, поручио је Лутовац.

Члан Председништва Народне странке Борислав Новаковић критиковао је градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића због изјаве да треба размотрити могућност о рушењу Спенса због великих губитака у којима се налази.

„Можете ли да замислите те архитекте којима градоначелник објашњава да СПЕНС треба срушити“, упитао је Новаковић и рекао да Новим Садом управља Андреј Вучић.

„Српска напредна странка покушава од Новог Сада да направи симбол своје власти, а Савез ће учинити све да овај град буде симбол отпора овој штеточинској власти“, казао је Новаковић.

Председник Удружених синдиката Србије Жељко Веселиновић подсетио је да се недавно извинио за непримерене речи и додао да се председник Србије Александар Вучић није извинио што је својом недавном изјавом у Краљеву увредио не само све жене Србије, већ и раднике.

Председник Покрета за Преокрет Јанко Веселиновић рекао је да у Србији постоје два савеза: једно је Савез за Србију, који се бори за све људе у земљи, а друго савез против Србије, „управо онај који хоће да руши Спенс“, казао је Веселиновић.

Председник Левице Србије Борко Стефановић рекао је да треба увести Закон о пореклу имовине. „И нека почне од нас. Да се све докторске дипломе провере, да вратимо достојанство просветним и здравственим радницима“, казао је Стефановић.

Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да када власт хоће да га увреди, онда кажу да је радио у библиотеци.

„Па за њих је срамота радити у култури. Е то је разлика између нас и њих. Култура је једна од важних тачака нашег програма“, навео је Обрадовић.

На трибини је говорила и покрајинска посланица Светлана Беба Балашевић која је оценила да питање да ли бити против такве власти „није питање политичких афинитета него морала“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!