Прочитај ми чланак

Ђилас открио како је Вучић са Бебом и Цанетом Суботићем уништио Србију

0

Како се зове човек који повезује Станка Суботића Цанета, Владимира Бебу Поповића, Николу Петровића и Антидот? Један једни Александар Вучић, он повезује све ове људе и сви су они део целе ове приче али ништа не може да помогне Вучићу да остане на власти, а сви они који су крали, малтретирали и уцењивали људе да гласају, кривично ће одговарати, рекао је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде (ССП) на данашњој конференцији за медије.

Ђилас је говорио о информацијама које су открили и објавили истраживачки новинари Мреже за истраживање криминала и корупције КРИК, кроз међуародни пројекат истраживачких новинара “Пандорини папири”.

– Синиша Мали јесте био власник компаније која је имала 24 стана у Бугарској, он то није пријавио Агенцији за борбу против корупције и зБог тога је прекршио закон. Никола Петровић је такође отворио офшор фирму коју као функционер Електромреже Србије није пријавио Агенцији – подсетио је Ђилас на наводе из истраживања КРИК-а.

Ђилас је истакао да сада постоје и материјални докази о везама Станка Суботића Цанета, бизнисмена који се налазио на Интерполовој потерници због шверца цигарета, са људима из врха власти.

– Ово је слика човека који се зове Џејмс Боузгало, његов основни посао је да пере биографије, уклања штетне информације са интернета о својим клијентима и помаже онима који се нађу на Интерполовим потерницама. На таквој потерници Интерпола био је Станко Суботић Цане све док Александар Вучић и Српска напредна странка (СНС) нису дошли на власт. Онда је, не само скинут него и ослобођен свих оптужби – навео је Ђилас.

Он је даље објаснио да је „тај исти човек повезан са Суботићем“, говорећи о Џејмсу Боузгалоу, био умешан у отварање офшор компанија Синише Малог и Николе Петровића.

– Сасвим случајно тај исти човек је и оснивач чувене истраживачке куће Антидот која је повезана са Владимиром Бебом Поповићем – навео је Ђилас подсећајући да је мржа Антидот у више наврата достављала прорежимским медијима лажна истраживања о Ђиласу и опозицији, због којих је он поднео тужбу против те куће.

– Као што се ово сазнало, имаћемо доказе и ко је заиста купио Галенику, како је дата концесија за аеродром „Никола Тесла“ француском Вансију, који је преузео обавезу да откупи земљиште поред аеродрома од Станка Суботића. Сазнаћемо и за спалионицу отпада која је плаћена вишеструко више од њене вредности, иза које је такође француска компанија – нагласио је Ђилас.

Он је навео и да ће опозиција, по доласку на власт, успоставити јаке институције – тужилаштво и судове, који ће истраживати све нелегалне послове, да се политичари неће бавити списковима оних који су били умешани у корупцију и нелегалне послове, већ да то треба да раде независни органи.

– Кривична дела непријављивања имовине за јавне функционере ће вероватно бити њихови најмањи кривично-правни проблеми – нагласио је Ђилас.

На крају конференције, за питања су се први јавили новинари прорежимских медија – Информера, Срспког телеграфа и портала Твин.рс повезаног са Информером, постављајући слична, унапред припремљена питања о Ђиласовом пословању.