Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ОДГОВОРИО ВЕСИЋУ: Режим свестан да губи Београд

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, изјавио је у петак да ће Град Београд следеће недеље поднети кривичну пријаву против НН лица, како би тужилаштво испитало ко је умешан у наводну корупцију током изградње Моста на Ади. Тиме је Весић индиректно, а можда и директно оптужио некадашњег градоначелника Београда и лидера Странке слободе и правде (ССП) да је умешан у то. Убрзо након тога, Ђилас је одговорио Весићу и поручио да је режим свестан да губи Београд, те да нема намеру да "полемише са Весићем".

Ђилас је рекао да тендер за изградњу моста расписан 25.јула 2007. године, те да је спроведен по правилима Европске банке за обнову и развој и да је изабран као најбољи понуђач.

“Уговор је потписан априла 2008. Нисам био умешан у тај процес из простог разлога што сам градоначелник постао четири месеца касније, 19. августа 2008. Из наведеног је више него јасно да је све ово још једна у низу кампања којима сам изложен већ осам година и које ће се појачавати, јер је режим свестан чињенице да нема никакве шансе за победу на београдским изборима, а да је угрожен и на републичком нивоу. Ова најновија кампања лажи је њихов последњи покушај да спрече оно што ће се неминовно десити – губитак власти у Београду, али и у целој Србији. То што ће мени Вучићеви чауши и пропагандан гласила судити и пресуђивати, то што ће и лажну скупштину Србије претворити у ријалити судницу, неће моћи да спречи њихов пад са власти”, рекао је Ђилас.

Он је даље нагласио да нема шта да полемише са Весићем и да ће га Београђани памтити по његовом “иживљавању”.

“Мој тим и мене ће памтити по деци рођеној из програма вантелесне оплодње, по помоћи породиљама и пензионерима, бесплатним уџбеницима, по изграђених 45 обданишта, девет школа, два породилишта, четири дома здравља и три моста. Међу та три је и мост на Ади на који сам посебно поносан и који је проглашен за највећи грађевински подухват у Европи те године. Ја по мом граду ходам сам или са пријатељима. Весић и Вучић то могу да ураде евентуално по најцрњем мраку. А мрак је најцрњи пред свитање”, закључио је лидер ССП.

Подсетимо, Весић је у петак казао да ће пријава бити поднета како би се испитали наводи о корупционашким уговорима и утврдило ко је све био умешан у корупцију око Моста на Ади. Навео је да је прављен анекс уговора измедју извођача и Града Београда и да је извођач добио више од 14 милиона евра, од чега преко девет милиона само зато што је Мост на Ади пустио у новогодишњој ноћи, 31. децембра 2011. године.