Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Мафијашки обрачуни, лете џипови, нападају се политички противници…

0

Један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је да је у Србији све постало ненормално, да је страх огроман и да је потребно да се направи широки фронт свих оних који су за демократију.

„Живимо у земљи у којој су пре два дана била три убиства у три граду, сад су били мафијашки обрачуни, лете џипови у ваздух, нападају се политички противници. Све је постало потпуно ненормално и мора да се заустави. Ако оде даље, ја не знам шта је следеће“, рекао је Ђилас за Глас Америке.

Према његовим речима, у земљи је страх огроман, а позиција Београда је сјајна како је у остатку Србије. Говорећи о даљим акцијама, Ђилас је рекао да опозиција мора да покуша да ослободи људе од страха, а да би се то десило није довољна једна политичка групација, друга. „Морају да се појаве грађански покрети.

Мора да се направи широки фронт свих оних који су заиста за демократију, који сматрају да је то једино уређење које има смисла и које гарантује слободан и нормалан живот, а онда једног дана ко хоће да се бави политиком нека се бави, нека износи своје ставове“, навео је Ђилас. Ђилас је указао да људи живе у потпуном мраку и немају никакве информације, додавши да њега људи у Београду питају на којој је функцији, а да су председника Левице Србије Борка Стефановића, који је претучен у Крушевцу, у болници питали: „А чега сте ви министар?“.

„Када избаците дијалог из парламента, онда улазите као друштво у проблем. То је место где се прича. Ако то зауставите, ако затворите све медије – експлодираће негде. Коме то треба, дајте мало памети у главу“, рекао је Ђилас.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!