Прочитај ми чланак

Ђилас – Филм о паљењу књига наручио Вучић, монтирао Беба Поповић

0

Конференција за новинаре Странке слободе и правде, која је одржана данас, у четвртак 31.октобра, почела је пуштањем снимка на којем се чује како функционер ССП-а Бранко Миљуш, који је од стране таблоида оптужен да је организовао паљење књиге Горана Весића, говори људима који пале књигу "Угасите то, људи, ми не палимо књиге", "Угасите то".

Председник ССП Драган Ђилас рекао је новинарима да су извукли реченице које изговара Бранко Миљуш, а које су врло јасне и у којима он каже „немојте да палите књиге, ми то не радимо, угасите“.

– Миљуш је од Информера и осталих пропагандних гласила Српске напредне странке и Пинка означен као човек који је организовао паљење књиге и довео људе да то ураде. Ја вас питам све овде, како је могуће да човек који захтева од осталих да то не раде, који јасно каже угасите, јесте човек ког неко јасно означи тако. Ја питам вас из Пинка, Информера, јесте спремни да се извините Бранку Миљушу за лаж коју сте објавили – питао је Ђилас новинаре Информера и Пинка, и додао да је измонтирани филм наручен директно од председника Србије Александра Вучића, а да његова наређења спроводе Братислав Гашић, шеф БИА, и Небојша Стефановић, министар МУП.

– У овом филму се користе безбедносне камере МУП-а Србије распоређене по граду. Ако је нека страна служба узела те снимке и монтирала их, онда би сада Гашић и Стефановић морали да поднесу оставке јер је неко упао у систем безбедности државе Србије. То наравно није тачно, јер овај филм овде монтиран, направљен је у кухињи Бебе Поповића, дат црногорском порталу Борба.ме, који га је само објавио. Чак на том порталу пише да су то неке стране безбедносне службе урадиле. Која то страна служба користи ћирилицу и екавицу? Ево наградно питање: Која страна служба ће у Европи и свету направити филм на евакици – питао је Ђилас, и додао да је филм направљен у нашој служби, у БИА.

Према његовим речима, човек који је донео књигу на самом почетку, био је у белој јакни, на снимцима га нема, али ће покушати да га нађу на снимцима других људи који су снимали.

Целокупно излагање можете погледати у видеу испод: