Прочитај ми чланак

ДЈБ у писму открио све детаље о Татјани Мацури

0

Татјана Мацура, посланица и копредседница Странке модерне Србије (СМС), која је сада у Уједињеној демократској Србији, за коју се често у јавности може чути да је "Вучићева опозиција", била је претходно у Покрету Доста је било, који је напустила 2018, непосредно после београдских избора.

Мацура је као разлоге за напуштање ДЈБ навела да тадашње председништво у оставци, чланови Главног одбора и једини члан Статутарне комисије, нису били спремни да пониште одлуку донету на тајној онлајн седници појединих чланова Главног одбора, мимо свих правила и Статута, а на којој су, како је тада навела, „на најсрамнији могући начин из ДЈБ избачене њене колеге из републичког и покрајинског парламента, одборници и којом су распуштени општински одбори широм Србије“.


Међутим, тадашњи чланови овог покрета нису имали баш лепо мишљење о њој. У писму које је процурило у јавност, наводи се да је управо Мацура кумовала „срамном избацивању колега“ из ДЈБ.

– Срамном избацивању је, нажалост, кумовала сама Татјана Мацура, данас херој и борац за враћање избачених колега. Татјана је била та која је Саши Радуловићу одала да су се колеге састале на ручку за који Радуловић није смео да зна. Испричала му је садржину разговора у тајној групи и на тајном ручку. Одала је колеге у истом оном разговору у ком је Саши Радуловићу саопштила да жели да се кандидује за председницу и да жели да он буде председник њеног Програмског савета. Сашу је уједно слагала да је напустила тајну групу, из које је искључена кад и сви други. Можда немамо кредибилитет да тумачимо, али имамо право да мислимо да особа која тврди да ДЈБ није умео са људима, а онда овако изигра поверење најближих сарадника, није искрени ни критичар, ни човекољубац – навели су они у писму.


Како се даље наводи, она се огрешила и о тадашњег колегу, касније председника ДЈБ Бранислава Михајловића, ког је обезвредила.


– Као трећи разлог оставке Мацура је навела неодржавање седнице Главног одбора на којој би се расправљало о неуспеху у регистрацији странке и начину на који су доношене стратешке одлуке, а та седница је имала за циљ линч Радуловића и најближих сарадника – наводе тадашњ чланови ДЈБ у писму.

У писму је детаљно описано и како је Мацура присуствовала тајном ручку, са којег је детаље пренела Радуловићу, али и како је колегиници Љупки Михајловској рекла после седнице Главног одбора да не треба да наседа на приче Александра Стевановића и Ненада Божића, који су по њеним речима нерадници који је искоришћавају, а сада сви они чине Странку модерне Србије.