Прочитај ми чланак

Директор БИА пред одлазак у Америку уклонио своје „проруске“ саветнике

0

bia srpska zastava

ДВОЈИЦА припадника БИА Радивоје Мичић и Душко Бобић, који се доводе у везу са проруском линијом, склоњени су са места саветника шефа српске тајне полиције, сазнаје „Блиц”.

До смена у БИА дошло је непосредно пред одлазак директора агенције Александра Ђорђевића у САД где је боравио пре десетак дана. Међутим, детаљи ове посете нису познати јавности.

Извор „Блица” каже да је склањање двојице службеника БИА повезано са захтевима Вашингтона да се Војска и безбедносне службе очисте од људи за које се сумња да су повезани са ратним злочинима или су блиски ставовима Москве.

– Такви људи по правилу и јесу проруски оријентисани и то је махом кадар из времена Милошевића – каже извор „Блица”.

Сазнајемо да је Мичић био блиски сарадник другог човека ДБ Френкија Симатовића, који је заједно са Јовицом Станишићем био оптужен у Хагу.

– Мичић је радио у обавештајној управи, био је и сведок одбране Симатовићу у Хагу. Он је био последњи сведок који је говорио у корист свог шефа – каже извор „Блица”.

Мичић и Бобић су у време ДС пензионисани, да би се потом приближили СНС. У БИА их је вратио бивши директор Небојша Родић, сада амбасадор у Азербејџану.

– Мичић и Бобић су по промени власти учествовали у кадрирању, бавили су се нижим рангом, скидали људе, а код њих су долазили цинкароши и преносили шта ко прича, ко критикује и слично – каже извор „Блица”.

Оперативци са којима је „Блиц” разговарао кажу да је склањање Мичића и Бобића оправдано и да се БИА модернизује. У кабинету директора БИА једино су нам рекли да су њих двојица „пензионисани у складу са законом”.

„Амерички списак“

ДО САДА је навођено да су на „америчком списку” неподобних начелник Генералштаба Љубиша Диковић и генерал у пензији и посланик СНС Момир Стојановић.

Фонд за хуманитарноправо два пута је доводио Диковића у везу са злочинима на Косову, док је Стојановић на црвеној потерници Интерпола због оптужнице за злочине у косовском селу Меја.

 

  • ФАКТИ: Е, ово може само у Вучићевој напредној Србији и у још напреднијем „Блицу“. Почистили двојицу саветника директора БИА и прогласили их припадницима „проруске линије“. Без ичега што би бар мирисало на најшугавији доказ. „Блиц“ још тврди да их је у БИА вратио њен бивши директор Нобојша Родић, као да је о именовању тог напредњака, као и о узлету напредњака Ђорђевића, одлучивала Москва а не Вашингтон. То му ипак није нимало сметало да својим читаоцима понуди „логички“ низ: само „проруски кадови“ су имали везе са Симатовићем, само су код њих долазили „цинкароши“, дакле – зато је дерусификација БИА заправо модернизација БИА. Да није огавно, било би и смешно!

 

Блиц