Прочитај ми чланак

Диплома-Крушик др Неша: Обрадовић превршио меру, штити га посланички имунитет

0

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је због инцидента пред Скупштином Србије 15 особа изведено пред прекршајни суд, а затим су пуштене на слободу, али ће у наредном периоду бити процесуиране.

– Ово је превршило сваку меру, не можете дозволити да неко трпи насиље, да му не дају да обавља свој посао, зато што се некоме тако свиди – рекао је Стефановић за ТВ Прва, и оценио да су се припадници Двери који су јуче пред скупштином организовали протест, тако „понашали и раније“.

На питање зашто лидер Двери Бошко Обрадовић због јучерашњег инцидента није ухапшен, Стефановић је рекао да је сваки посланик заштићен имунитетом и то није могуће уколико није затечен у кривичном делу за које је запрећена казна већа од пет година затвора, за шта се у овом конкретном случају нису стекли услови“.

– То не спречава тужилаштво да процењује да ли се у делима које је он починио стичу обележја неког кривичног дела, као што не спречава полицију и прекршајни суд да му пишу прекршајну пријаву у редовном поступку за које може да одговара. То јесте пут и ја позивам надлежне државне огране да увек раде свој посао – рекао је Стефановић.

Стефановић је навео да „нико не треба да мисли да може да уради било шта само зато што је политичар опозиције па му је дозвољено, јер ако му нешто пишете, он ће рећи да је то угрожавање опозиције“.

Он је рекао да се сваки грађанин гледајући снимак инцидента може уверити да посланик Марјан Рисчевић „у руци држи кључ и привезак и ништа друго“.